Έναρξη Β' Προγράμματος Επιμόρφωσης στο Διδυμότειχο

Με την παρουσία του Αναπληρωτού Γενικού Διευθυντού του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Θεολόγου Αλεξανδράκη ετελέσθη, υπό του οικείου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, ο καθιερωμένος αγιασμός, επί τη ενάρξει του Β´ Προγράμματος Επιμόρφωσης «Κοινωνικο-προνοιακής εκκλησιαστικής παρέμβασης σε προβλήματα του γάμου και της οικογένειας».
Το Πρόγραμμα παρακολουθούν 30 περίπου κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου.
Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσφώνησή του, αφού εξέφρασε την αναγκαιότητα επεξεργασίας θεμάτων που αφορούν τον γάμο και την οικογένεια, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον παριστάμενο Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής για την βοήθεια η οποία παρέχεται μέσω του Ιδρύματος στην ποιμαντική διακονία της τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία μακριά από τα πνευματικά και εκπαιδευτικά κέντρα της χώρας στερείται της δυνατότητας άμεσης προσέγγισης των υπό συζήτηση θεμάτων με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον ελλογιμώτατο Καθηγητή Παναγιώτη Σκαλτσή, Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος είναι και ο πρώτος εισηγητής στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

''Η συνηλικιώτις της ανθρωπότητας''

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, υπερτίμου και εξάρχου Άνω Μακεδονίας Εισήλθαμε στην περίοδο των Χριστουγέννων ετοιμαζόμενοι, δια νηστείας και προσευχής κατά … [...]

12754 – Τα Ελευθέρια του Αγίου ‘Ορους

Επίσημη δοξολογία τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου για την Απελευθέρωση του Αγίου Όρους από τον Οθωμανικό ζυγό την 2αν Νοεμβρίου 1912 (παλαιό ημερολόγιο) … [...]