Έναρξη Νέας Κατηχητικής Περιόδου στην Ι.Μ. Μεσσηνίας

Με την παρουσία των Υπευθύνων Νεότητος Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και των Στελεχών του Γραφείου Νεότητος, τελέσθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίαςμ, ο οποίος μετά τον Αγιασμό ευχαρίστησε για το έργο τους, τους δυο Υπευθύνους Νεότητος Κληρικούς, τον Αρχιμ. Αλέξιο Αρώνη και τον Πρωτ. Σωτήριο Τζαϊλέα και καλωσόρισε τους κατηχητές, κληρικούς και λαϊκούς, τους ευχαρίστησε για την κατηχητική τους διακονία και τους ευχήθηκε καλή κατηχητική χρονιά.
Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε πως το έργο των Κατηχητικών Συνάξεων δεν πρέπει να θεωρείται ως δευτερεύον και να αγγίζει τα όρια της αγγαρείας, αλλά πρέπει να δοθεί η δέουσα βαρύτητα από όλους μας. Τόνισε πως μέσα από το Κατηχητικό έργο τα παιδιά μας θα αποκτήσουν την ταυτότητα του ως μέλη της Εκκλησίας. 
Εν συνεχεία έλαβε το λόγο ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος Αρχιμ. Αλέξιος Αρώνης και αναφέρθηκε στα βοηθήματα της Κατήχησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, τα οποία και δόθηκαν σε όλους τους κατηχητές ως βοηθητικό υλικό για την νέα κατηχητική χρονιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]