Έναρξη νέας κατηχητικής χρονιάς στην Ι.Μ. Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

Για τη Romfea.gr, Στέφανος Κατσιμάνης

Την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς ευλόγησε χθες, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς.
Προηγήθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πνευματική ομιλία προς τους κατηχητές και τις κατηχήτριες, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα κατηχητικά σχολεία των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τόνισε την ενότητα που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους κατηχητές και στον Επίσκοπο, την αγάπη και την ειλικρίνεια που πρέπει να διέπει τις σχέσεις τους.
Ακόμα, επαίνεσε το μέχρι σήμερα επιτελούμενο κατηχητικό έργο, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν τη διακονία τους στο γεώργιο του Θεού με τον ίδιο ζήλο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί είναι οι νέοι και οι νέες, οι οποίοι αψηφώντας το βεβαρυμένο πρόγραμμά τους, απεδέχθησαν την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου και ενετάχθησαν στα κατηχητικά σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στον καθένα ξεχωριστά, μαζί με το διορισμό του, το βιβλίο του Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου “Περί Θεού, λόγος Αισθήσεως”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, αναλύοντας το Σύμβολο της Πίστεως, αναφέρεται στην Πρόνοια … [...]

Ενοριακές δράσεις στη ψυχική υγεία

Η Εκκλησία ως μητέρα του ποιμνίου της, φροντίζει να θεραπεύει πάντοτε τις ανάγκες του, αυτή είναι η βασική αποστολή της με τελικό σκοπό την εισαγωγή του πληρώματος στην … [...]

Κόλαση και Παράδεισος

Θέση της Ορθόδοξης Δογματικής διδασκαλίας είναι πως ο παράδεισος και η κόλαση δεν είναι δύο περιορισμένοι τόποι όπου οι μεν δίκαιοι αμείβονται και οι δε άδικοι … [...]

Εγω Ειμαι Αθεος, Και Αθεος Θα Πεθανω

Στις δώδεκα τα μεσάνυκτα χτύπησαν την πόρτα. Ήταν μια γριούλα και ζητούσε να πάει να κοινωνήσει έναν άρρωστο.Ό Ιερέας ετοιμάστηκε και βγήκε αμέσως μαζί της. Πλησιάζουν σε … [...]