Έναρξη των Εορτασμών του Ι.Ν. Αγ.Μάρκου Ευγενικού Kάτω Πατησίων (ΦΩΤΟ)

Για τη Romfea.gr | Ευάγγελος Καρπαθάκης

Η έναρξη των εορταστικών πνευματικών εκδηλώσεων προς τιμήν του προστάτη και εφόρου της ενορίας του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.
Με αφορμή την ετήσια πανήγυρη του Ιερού Ναού του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Κάτω Πατησίων, τελέστηκε Εσπερινός, λιτάνευση και περιφορά, εντός του Ιερού Ναού, των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.
Τα Ιερά Λειψανα και η Εικόνα του Αγίου Μάρκου τοποθετήθηκαν στο πρόναο προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.
Τους ύμνους απέδωσε πολυμελής χορωδία υπό την διέυθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Δέδε.
Στην συνέχεια, ο Προιστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π.Κύριλλος Κεφαλλόπουλος ανέπτυξε ομιλία με θέμα: “Η πνευματική παρακαταθήκη του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού”.
Τέλος να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού του Αγίου Μάρκου Ευγενικού περιλαμβάνει καθημερινά Θεία Λειτουργία, Εσπερινό και πρόκειται να κορυφωθεί κατά το διήμερο του εορτασμού της πανηγύρεως, 18 και 19 Ιανουαρίου με την χοροστασία Αρχιερέως στον Εσπερινό και στην Θεία Λειτουργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ;

Εφεσ. 4 7-13 ΕΝΟΤΗΤΑ Μτθ. 4 12-17 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 24 Ιανουαρίου 2020 Μητροπολίτης Ιωάννης Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο … [...]