Ένας κληρικός που ενθουσίασε τον Μακρόν

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Εκτός του επίσημου προγράμματος και μετά την αναχώρηση του από το γαλλικό ινστιτούτο της οδού Σίνα, το Προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα την περιοχή της Πλάκας.
Απλοί και καταδεκτικοί τόσον ο κύριος Μακρόν όσον και η σύζυγός του, σταματούσαν και χαιρετούσαν τους συγκεντρωμένους αθηναίους και επισκέπτες που τους επευφημούσαν.
Ο περίπατος ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Μητροπόλεως όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που καταχειροκροτούσαν τους υψηλούς επισκέπτες.
Έξω από τον Ναό της Μητροπόλεως τους καλωσόρισε και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός με τον Διάκονο π. Δημήτριο Φωκιανό.
Ιδιαίτερα ευχαριστημένος έδειξε ο Γάλλος Πρόεδρος όταν ο πατέρας Θωμάς τον ευχαρίστησε για την στήριξη του Γαλλικού Έθνους προς τον Ελληνικό λαό και τον συνεχάρη για την ομιλία του στο λόφο της Πνύκας και η κυρία Μακρόν όταν της έδωσε ευχές για την οικογένεια και τα παιδιά της.
Το Προεδρικό ζεύγος έφυγε αμέσως μετά για το αεροδρόμιο, υπό τις επευφημίες του πλήθους το οποίο τους εύχονταν Bon Voyage.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

9635 – Καισάριος Δαπόντες, Περί της ημετέρας σεβασμίας και βασιλικής μονής του Ξηροποτάμου, παρά τινων κτητόρων εκτίσθη, και μία σημείωση

Ζαχαρίας μοναχός Ξηροποταμηνός, Καισάριος Δαπόντες, Περί της ημετέρας σεβασμίας και βασιλικής μονής του Ξηροποτάμου, παρά τινων κτητόρων εκτίσθη, και μία σημείωση: Δύο … [...]

9634 – Αγαθές αναμνήσεις από τους Μικραγιαννανίτες πατέρες, Γέροντα Γεράσιμο τον Υμνογράφο και Γέροντα Σπυρίδωνα

Ο Γέροντας του Ιερού Καθίσματος Αγίου Ευσταθίου Μυλοποτάμου Μοναχός Επιφάνιος καταθέτει στο φακό της Πεμπτουσίας τις αναμνήσεις του από τους μακαριστούς Μικραγιαννανίτες … [...]

Εάν είμασταν απλοί σαν τα παιδιά…

Εάν είμασταν απλοί σαν τα παιδιά, ο Κύριος θα έδειχνε σε εμάς τον Παράδεισο, θα εβλέπαμεν Αυτόν εν τη δόξῃ των Χερουβείμ και των Σεραφείμ και πασών των Επουρανίων … [...]