Ένας ξεχωριστός γάμος με την ευλογία του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β΄

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ένας διαφορετικός γάμος τελέστηκε πριν λίγες ημέρες στην Γεωργία, αυτός της Μαριάμ Κεκούτια και του έλληνα Ιωάννη Γκίκα.
Το μυστήριο του γάμου τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Σβετιτσχοβέλι, μετά από εντολή και ευλογία του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β΄.
Επίσης ο Πατριάρχης Ηλίας ζήτησε το ζευγάρι να νυμφευτεί με βυζαντινά μαργαριταρένια στέφανα, τα οποία τους τα προσέφερε δώρο για τον γάμο τους.
“Αυτό που έγινε ήταν γραμμένο στον ουρανό! Μας θύμισε Βυζάντιο! Ένας πρίγκιπας της Ορθοδοξίας, παντρεύτηκε μια Πριγκίπισσα της Γεωργίας” – ανέφερε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας μετά το πέρας του ιερού μυστηρίου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του ζευγαριού, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι “με τον γάμο αυτόν ενώθηκαν δύο Εκκλησίες της Γεωργίας και της Ελλάδος.”
Ο Γιάννης είναι υιος του π. Αθανασίου της Πρεσβυτέρας Μαρίας Γκίκα, ο οποίος σπούδασε Αρχιτεκτονική με άριστα, ενώ συνέχισε με υποτροφία από το ίδρυμα Μποδοσάκη μεταπτυχιακές σπουδές στο Delft της Ολλανδίας και σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο για την Βurohappold.
Η σύζυγος Μαριάμ Kekutiya, είναι αρχιτεκτόνισσα και κόρη επιφανούς οικογένειας του Κλημέντη και της Ίνγκας Kekutiya, μια οικογένεια που στηρίζει χρόνια τώρα το έργο του Πατριαρχείου Γεωργίας.
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr εύχεται στον Γιάννη και την Μαριάμ βιον ανθόσπαρτον, και η ευτυχία και ευλογία αυτής της ημέρας να κρατήσει για πάντα.
{youtube}NDLq9oB-qb0{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λουκά, του Ευαγγελιστού. Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και η εθνικότητα του … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]

Ο Αγιος Λουκας ο Ευαγγελιστης

Καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας. Ἦταν γιατρὸς στὸ ἐπάγγελμα, ὅμως γνώριζε πολὺ καλὰ τὴ ζωγραφικὴ τέχνη. Μάλιστα σὲ αὐτὸν ἀποδίδονται οἱ πρῶτες εἰκόνες τῆς … [...]