Έφτασε στην Μόσχα ο Αρχιεπίσκοπος Ντουμνίσκ Ιωάννης

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Στη Μόσχα έφτασε το βράδυ της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Ντουμνίσκ κ. Ιωάννης (Ρενέτο), επικεφαλής των δυτικοευρωπαϊκών ενοριών της ρωσικής παράδοσης του Πατριαρχείου Μόσχας.
Τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο ο Μητροπολίτης Κορσούμ κ. Αντώνιος, Πατριαρχικός Έξαρχος Δυτικής Ευρώπης, ο Επίσκοπος Ζελενογκράντ κ. Σάββας και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.
Να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης μετέβη στη Μόσχα, για τις εορταστικές εκδηλώσεις σχετικά προσχώρηση της Αρχιεπισκοπής Δυτικής Ευρώπης στην Εκκλησία της Ρωσίας.
Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα από 2 έως 4 Νοεμβρίου, και αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 120 κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Αύριο, Σάββατο 2 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης θα επισκεφθεί την Λαύρα του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ, καθώς και την Ιερά Μονή Ντονσκόι.
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης και μέλη της αντιπροσωπείας θα συλλειτουργήσουν με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Κύριλλος θα παρουσιάσει στον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη τον Καταστατικό Χάρτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο λαγός και η χελώνα

– Ποιος θα τρέξει μαζί μου σήμερα; ……………… – Κανείς λοιπόν… Μα βέβαια, ποιος μπορεί να τα βάλει με τα πιο γρήγορα πόδια του κόσμου! Ο κυρ λαγός καθημερινά … [...]