Έφτασε στο Βουκουρέστι ο Πατριάρχης Μόσχας

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Το έδαφος της Ρουμανίας για πρώτη φορά πάτησε πριν από λίγο ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας και την συνοδεία του υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ με Ιεράρχες της Ρουμανικής Εκκλησίας στο διεθνή αερολιμένα του Βουκουρεστίου.
Τον Πατριάρχη Κύριλλο συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι Σέργιος, ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσιούκ, ο π. Αλέξανδρος Βόλκωφ και πλειάδα συνεργάτων.
Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος έφτασε στη Ρουμανία κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη κ. Δανιήλ για να συμμετάσχει στους πανηγυρικούς εορτασμούς για τον Άγιο Δημήτριο τον Νέο που θα ξεκινήσουν αύριο, Παρακευή 27 Οκτωβρίου.
Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως ο Πατριάρχης Μόσχας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας στα πλαίσια του εορτασμού του Προστάτη του Βουκουρεστίου, μετέφερε από την Ι.Μ. Αγίας Τριάδας στο Ντιβέγιεβο απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, το οποίο μετά το πέρας του εορτασμού θα παραχωρηθεί στον ρωσικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βουκουρέστι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τι σημαίνει να είσαι χριστιανός;

π.Θεμιστοκλή Μουρτζανού Ποιο είναι το πρακτικό όφελος να είναι κάποιος χριστιανός; Αυτό είναι το ερώτημα που πολλοί άνθρωποι, ιδίως νέοι, διατυπώνουν στην εποχή … [...]

Ομολογία πίστεως στον εργασιακό χώρο…

Αποτελεί μία καθημερινή κατάσταση το φαινόμενο, οι άνθρωποι που ακολουθούν πνευματική ζωή, να αντιμετωπίζουν κυρίως στον εργασιακό τους χώρο, κάποια συμπεριφορά που τους … [...]

Γιατί θυμώνουμε…

– Γέροντα, εγώ νομίζω ότι δεν θυμώνω, αλλά απλώς νευριάζω. – Πώς γίνεται αυτό, βρε παιδί; Αν νευριάζης, πρέπει να εξετάσης να δης μήπως έχεις το πάθος του θυμού. Άλλο αν … [...]