Αίγυπτος: Νέα πνοή στον ιστορικό ναό των Ταξιαρχών Ιμπραημίας

Μία νέα σελίδα στην υπερεκατόχρονη ιστορία του ναού των Ταξιαρχών στην Ιμπραημία της Αλεξάνδρειας ανοίγει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, με την απόφαση του προεδρείου της να ανακαινίσει πλήρως την εκκλησία αυτή που ιδρύθηκε πριν από 111 χρόνια, το έτος 1908.
Έτσι, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, με την προτροπή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ αλλά και γνώμονα την ιστορική της ευθύνη να διατηρήσει όσα της άφησαν οι πρόγονοι Έλληνες της Αιγύπτου, ξεκίνησε ήδη τα έργα της ανακαίνισης.
Σημειώνεται ότι ο ναός των Ταξιαρχών Ιμπραημίας Αλεξάνδρειας βρίσκεται δίπλα στα κτίρια που μέχρι πριν από κάποιες δεκαετίες φιλοξενούσαν την Κοκκινάρειο, την Πρατσίκειο και τη Δαβαράκειο Σχολή.
Τη σημερινή του μορφή, ο ναός την απέκτησε το 1935. Αρχιτέκτονας του ναού ήταν ο Γ. Χανδρινός, πολιτικός μηχανικός ο Μ. Βογιατζής και διακοσμητής ο Μ. Χατζηδημητρίου.
Τα ψηλά καμπαναριά, ο ευρύχωρος νάρθηκας, ο γυναικωνίτης και τα ξύλινα αναλόγια – δεξιά και αριστερά του σολέα – προσδίδουν στο ναό μία πολύ εντυπωσιακή εικόνα.
Σήμερα, ο ναός φιλοξενεί κάθε Κυριακή αρκετούς Αλεξανδρινούς πιστούς, παρά τη συρρίκνωση της παροικίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12752 – Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τίμησε τη προσφορά ενός σπουδαίου μελετητή του Αγίου Όρους

Ένας παλαιογράφος και κωδικολόγος με 50 χρόνια εμπειρίας στη μελέτη των βιβλιοθηκών του Αγίου ΌρουςΤο έργο του διαπρεπούς και διεθνούς κύρους παλαιογράφου και κωδικολόγου … [...]

12748 – Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δίδαξε σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς υποτρόφους στο Βατοπαίδι

Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου ε.ε. ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, προκειμένου να συμμετάσχη ως διδάσκων … [...]