Αίτημα Φιλαρέτου στο Κοινοβούλιο για αλλαγή του ονόματος της Κανονικής Εκκλησίας

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

“Το λεγόμενο “Πατριαρχείο Κιέβου” απευθύνει έκκληση στην Βουλή της Ουκρανίας με αίτημα να υιοθετήσει νόμο για μια ενιαία Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, καθώς και την αλλαγή του ονόματος της Κανονικής Εκκλησίας σε Ρωσική Εκκλησία εν Ουκρανία” δήλωσε ο Επικεφαλής του “Πατριαρχείου Κιέβου” Φιλάρετος στο Ράδιο Liberty.
“Στην Ουκρανία υπάρχει μια Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Ρωσική Εκκλησία κρύβεται κάτω από το όνομα Ουκρανική, διότι ουσιαστικά είναι Ρώσικη. Γι’ αυτό ζητούμε από την Ουκρανική Βουλή να εγκρίνει σχετικό νόμο ότι στην Ουκρανία θα υπάρχει μια κανονική Εκκλησία και η δεύτερη να ονομάζεται Ρωσική εν Ουκρανία, αφού και οι λειτουργίες και τα μυστήρια είναι στην Ρωσική” – τόνισε ο Επικεφαλής Φιλαρέτος Ντενισένκο.
Επίσης ο Φιλάρετος Ντενισένκο ανέφερε ότι “όσοο απευθύνουν έκκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο των Επισκόπων, το οποίοι αποκλείει την παρουσία του Μητροπολίτη Ονουφρίου.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν επιτρέπεται

Δεν επιτρέπεται στον άνθρωπο να διασφαλίζει την ευτυχία του με το έγκλημα.   Βιττόριο Αλφιέρι (Ιταλός δραματουργός) … [...]

Ραβάσια Μεγίστης Λαύρας (1912-1913), «Η περίοδος της απελευθέρωσης του Αγίου Όρους και των ρωσικών διεκδικήσεων»

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, στις 19:00 στην Αίθουσα Τελετών Παλαιού Κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση … [...]