Αγιασμοί στους Ναούς της Αλβανἰας για την αρχή του εκκλησιαστικού έτους (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Σ’ όλες τις εκκλησίες της Αλβανίας, από τα Τίρανα, το Ελμπασάν και το Φίερι μέχρι το Αργυρόκαστρο, την Κορυτσά και το Βεράτι, καθώς και στις άλλες περιοχές, έγιναν αγιασμοί για την αρχή του εκκλησιαστικού έτους.
Οι πιστοί αγιάστηκαν και ευλογήθηκαν από Αρχιερείς και ιερείς. Όπως αναφέρθηκε στα κηρύγματα, στην αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους, νέες ελπίδες ξεπετάγονται και νέοι ορίζοντες προβάλλονται.
Διατυπώθηκαν ευχές για αξιοποίηση απ’ όλους του νέου εκκλησιαστικού έτους, με πλούσιο το φωτισμό του Θεού προς κατάκτηση και της επίγειας και της επουράνιας ζωής.
Και οι προσδοκίες να μη διαψευσθούν και να μη διαλυθούν, ώστε να ξεπερασθεί η αδυσώπητη πραγματικότητα της αγωνίας και των προβλημάτων.
Ειδικά για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, κάθε εκκλησιαστικό έτος, είναι μια ακόμη δημιουργική περίοδος.
Και αυτό, γιατί τόσο για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο, όσο και για τα στελέχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας το εκκλησιαστικό έτος είναι ο κήρυκας της αλήθειας.
Ο τροφοδότης κάθε καλού. Ο τρόπος σκέψης και πράξης είναι ότι κάθε στιγμή, που σπαταλιέται άσκοπα, είναι ένα χαμένο πλεονέκτημα.
Ενώ κάθε λεπτό, που διατίθεται επωφελώς μέσα στον εκκλησιαστικό χρόνο, είναι κεφάλαιο κατατεθειμένο με τόκο.
Για τους πιστούς είναι στάδιο δοκιμασίας το κάθε εκκλησιαστικό έτος. Δίνουμε εξετάσεις, για να πάρουμε το δίπλωμα για την αιωνιότητα.
Εάν ζούμε σαν σωστοί άνθρωποι κοντά στο Θεό, τότε δρομολογούμε τις συνθήκες να βρεθούμε στην αγκαλιά του Θεού.
Εάν, όμως, ζούμε τυφλωμένοι από τον εγωισμό μας και τυφλωμένοι από τα πάθη μας και αποξενωμένοι από το Θεό, τότε μόνοι μας ρίχνουμε μπαρούτι στο βίο του μέλλοντός μας και φέρνουμε τη δυστυχία μας.
Η Εκκλησία μέσα στο έτος συνεχίζει να κατασκευάζει «την οδόν του Κυρίου» στις καρδιές μας.
Ας αγωνιζόμαστε να αποτινάξουμε κάθε όγκο και εμπόδιο και με υπομονή να τρέχουμε προς το «στεφάνωμα» της νίκης.
Ο χρόνος γίνεται σωτήριος, όταν στα πλαίσιά του, υπακούοντας τις εντολές του Θεού, σπάζουμε τη φιλαυτία μας, που περισφίγγει τις ψυχλες μας, και ανοίγουμε δίοδο να περάσει εντός μας η χάρη του Θεού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΖ΄ (17η) Σεπτεμβρίου, μνήμη ΠΙΣΤΕΩΣ, ΕΛΠΙΔΟΣ και ΑΓΑΠΗΣ, και της μητρός αυτών ΣΟΦΙΑΣ.

Σοφία η Αγία Μάρτυς και αι θυγατέρες αυτής Πίστις, Ελπίς και Αγάπη έζων εις την Ρώμην κατά τας ημέρας του δυσσεβούς αυτοκράτορος Ανδριανού, όστις εβασίλευεν εκεί, … [...]