Αγιασμός έναρξης μαθημάτων στα σχολεία «Πνοή Αγάπης» (ΦΩΤΟ)

Γρἀφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, εκτός από τη Θεολογική Ακαδημία Δυρραχίου και το Πανεπιστήμιο «Λόγος» στα Τίρανα, λειτουργεί σ’ όλη την αλβανική επικράτεια δικά της νηπιαγωγεία, εννιάχρονα σχολεία (δημοτικό-γυμνάσιο) και λύκεια.
Με την έναρξη του σχολικού έτους στην Αλβανία, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε αγιασμός στα εκπαιδευτήρια αυτά.  Είναι αξιοσημείωτο, ότι στα σχολεία «Πνοή Αγάπης» μόνο στη Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου φοιτούν 600 συνολικά παιδιά!
Στα σχολεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, που τα ίδρυσε και τα συντηρεί ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, το πλέον καρποφόρο δημιουργικό σύνθημα είναι η πρόοδος όχι μόνο στις γνώσεις, αλλά και στο χαρακτήρα.
Η μέριμνα στρέφεται στο να προχωρούν τα παιδιά δημιουργικά. Να σοφίζονται, ώστε να είναι ανεξάντλητα σε εφευρετικότητα και ενθουσιασμό. Να αποδεσμεύονται από τη στασιμότητα, τη ρουτίνα. Ν αξιοποιούν την κάθε στιγμή κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Να πλουτίζουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Να ευρύνουν της καλής τους γνώσης τον ορίζοντα. Τα σχολεία αυτά είναι μια πνευματική δύναμη, που αρπάζει, όσα παιδιά φυσικά το θέλουν, στα φτερά της και τα ανεβάζει συνεχώς προς το τέλειο.
Προσφέρουν ολοκληρωμένη μόρφωση, στελεχωμένα με άριστο προσωπικό, και ταυτόχρονα γυμνάζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στο στίβο της αρετής.
Με τη χάρη του Θεού και τη φροντίδα του Μακαριωτάτου και τα μικρά τάλαντα και οι ολίγες ικανότητες πληθαίνουν και γιγαντώνονται, γιατί αποδίδει συνήθως η προσπάθεια για την τελειότητα.
Ο Θεός ανταμοίβει εκείνους, που αγωνίζονται και τους πλημμυρίζει τη ζωή με χάρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ταφή ή καύση των νεκρών;

Η προβολή του ερωτήματος της ταφής ή της καύσης των νεκρών, από ορισμένους κύκλους, τις τελευταίες δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα θέμα, με το … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΔ΄ (14η) Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΝΑΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ και ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι θαυμαστοί και ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες έλαμψαν ως λαμπροί αστέρες βασιλεύοντος του ασεβεστάτου Νέρωνος, εν έτει νζ΄ (57). Ήτο … [...]