Αγιασμός Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ιεράς Μητροπόλεως Κοζάνης

Η φροντίδα και η μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης και κυρίως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Παύλου για τη νεότητα και τις ανάγκες της εκδηλώθηκε σήμερα με τα εγκαίνια του νεοσύστατου φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως.
Δυστυχώς πληθύνονται οι οικογένεις που αδυνατούν να πληρώσουν φροντιστήρια για τα παιδιά τους.
Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις δεν αρκεί, δυστυχώς, μόνο το διάβασμα, ούτε οι φιλότιμες, υπέροκνες προσπάθειες του Έλληνα καθηγητή στο Δημόσιο Σχολείο.
Έχοντας όλα αυτά κατα νου o Μητροπολίτης κ. Παύλος και η τοπική Εκκλησία ως φιλόστοργη μητέρα προχώρησαν στην ίδρυση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. 
Στη σύντομη αλλά μεστή ομιλία του μετά τον αγιαμό ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς που εθελοντικά στηρίζουν την όλη προσπάθεια.
Τόνισε ότι ο Θεός μέσα και από δύσκολες περιστάσεις όπως η οικονομική κρίση, απεργάζεται πάντα το καλό των παιδιών του. Εν προκειμένω, το καλό είναι ότι εξαιτίας των οικονομικών, και όχι μόνο, δυσκολιών οι άνθρωποι “εξανθρωπιζόμαστε”.
Παύουμε έτσι να είμαστε άτομα ενδιαφερόμενα μόνο για τον εαυτό μας και γινόμαστε πρόσωπα που νοιαζόμαστε και για τις ανάγκες του διπλανού μας.
Μόνο στην Εκκλησία, το χώρο της γνήσιας κοινωνικοποίησης, όπου τέμνεται η οριζόντια με την κατακόρυφη διάσταση της κοινωνικότητας, γίνονται πράξη και βιώνονται όλα αυτά.
Από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, συν Θεώ, τα μαθήματα αρχίζουν κανονικά στο χώρο της “ΣΥΝΑΞΗΣ” στον 1ο όροφο του Μπλιουρείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, αναλύοντας το Σύμβολο της Πίστεως, αναφέρεται στην Πρόνοια … [...]

Ενοριακές δράσεις στη ψυχική υγεία

Η Εκκλησία ως μητέρα του ποιμνίου της, φροντίζει να θεραπεύει πάντοτε τις ανάγκες του, αυτή είναι η βασική αποστολή της με τελικό σκοπό την εισαγωγή του πληρώματος στην … [...]

Κόλαση και Παράδεισος

Θέση της Ορθόδοξης Δογματικής διδασκαλίας είναι πως ο παράδεισος και η κόλαση δεν είναι δύο περιορισμένοι τόποι όπου οι μεν δίκαιοι αμείβονται και οι δε άδικοι … [...]

Εγω Ειμαι Αθεος, Και Αθεος Θα Πεθανω

Στις δώδεκα τα μεσάνυκτα χτύπησαν την πόρτα. Ήταν μια γριούλα και ζητούσε να πάει να κοινωνήσει έναν άρρωστο.Ό Ιερέας ετοιμάστηκε και βγήκε αμέσως μαζί της. Πλησιάζουν σε … [...]