Αγιασμός στα εργαστήρια δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ (ΦΩΤΟ)

Αθήνα | Δήμητρα Παναγοπούλου

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τελέσθηκε σήμερα Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, ο Αγιασμός επί τη ενάρξει των μαθημάτων του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Οικονομίδης, ταμίας του ΚΕΣΟ και πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Μανωλάς, αναπληρωτής ταμίας του ΚΕΣΟ.
Μετά την ακολουθία του αγιασμού η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ, κ. Μαίρη Πίνη, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε το έργο του κέντρου για την φετινή Ακαδημαϊκή χρονιά.
“Σας καλωσορίζω στους χώρους του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ, που τον Ιούλιο του 2019 συμπλήρωσε 20 χρόνια συνεχούς ζωής και προσφοράς στην Κοινωνία, στην Εκκλησία και στην Ιρά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Τα Τμήματα Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ, χωρίς να επικαλύπτουν καμία άλλη δομή της ΙΑΑ, λειτουργούν για πέμπτη συνεχή χρόνια, προσφέροντας σε γυναίκες και άνδρες όραμα, προσόντα, διεξόδους από την ανεργία, αλλά και εισόδημα” ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Πίνη.
Στον αγιασμό παρέστησαν, η σύζυγος του ΠτΔ κα Σίσυ Παυλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου εργασίας κ. Γεώργιος Σταμάτης, η κα Φωτεινή Βρίνα από τον τομέα ισότητας της ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΣΟ, πλήθος σπουδαστριών και εθελοντών.
Στο σύντομο χαιρετισμό της η κα Σίσυ Παυλοπούλου εξήρε το έργο το ΚΕΣΟ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “με δύναμη, αισιοδοξία και πίστη στο αύριο μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα όταν είμαστε όλοι μαζί. Εύχομαι να συναντιόμαστε τακτικά, δηλώνοντας εθελόντρια του ΚΕΣΟ”.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας κ. Γεώργιος Σταμάτης, ο οποίος χαιρέτισε την όλη προσπάθεια που γίνεται στο ΚΕΣΟ, την στήριξη δηλαδή της οικογένειας και δεσμεύτηκε στην βοήθεια υλοποίησης προγραμμάτων που συμβάλλουν στην κοινωνική ένταξη ιδιαίτερα των μελών των μονογονεϊκών οικογενειών.
Στο τέλος παραδόθηκαν τα πτυχία Αγγλικών στους επιτυχόντες του περασμένου Ακαδημαϊκού έτους από την κα Σίσυ Παυλοπούλου και τον κ. Γεώργιο Σταμάτη και την κα Φωτεινή Βρίνα, οι οποίοι και ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου από την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστιανική Ερμηνεία στην Αλληγορία του Σπηλαίου του Πλάτωνα & στο Πέρασμα του Οδυσσέα από το Νησί των Σειρήνων

Ο Μέγας Βασίλειος σε λόγο του απευθυνόμενος προς τους νέους, καταδεικνύει τον τρόπο με το οποίο πρέπει να χρησιμοποιούν την θύραθεν παιδεία, έτσι ώστε να ωφεληθούνται από … [...]

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Μία ακόμη ευλογημένη περίοδος νηστείας ξεκινά, πνευματικού αγώνα και προσπάθειας για να στρέψουμε το νου μας προς το Θεό, ο καθένας με τις δυνάμεις του και το πνευματικό … [...]