Αγιασμός στο Επαρχιακό Ταχυδρομείο Λευκωσίας (ΦΩΤΟ)

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του μετά την επιστροφή του από την Αμερική έκανε σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμος, ο οποίος τέλεσε αγιασμό στο Επαρχιακό Ταχυδρομείο Λευκωσίας, με την ευκαιρία της μνήμης του προστάτου των ταχυδρόμων, αγίου Ζήνωνος του ταχυδρόμου.
Παρόντες ανάμεσα σε άλλους ήταν ο Διευθυντής τού Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, τα στελέχη και υπάλληλοι τής υπηρεσίας καθώς και το εξυπηρετούμενο κοινό.
Ο Μακαριώτατος, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους ευχήθηκε καταρχάς την παρά Κυρίου ενίσχυση στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι ταχυδρομικές υπηρεσίες στη διακίνηση τής αλληλογραφίας και των υπόλοιπων δεμάτων προς εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην εξυπηρέτηση, της οποίας έτυχε κατά την παραμονή του σε κλινική των Η.Π.Α., ο Μακαριώτατος τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η σωστή, προσηνής και ευγενική συμπεριφορά των υπαλλήλων προς τους εκάστοτε πελάτες, ώστε «δίδοντας τον καλύτερο εαυτό τους, προβάλλουν τόσο την υπηρεσία τους όσο και το όλο σύστημα λειτουργίας τού Κρατικού μηχανισμού τής χώρας».
Ακολούθησε προσφώνηση από τον υπεύθυνο του Επαρχιακού Ταχυδρομείου Λευκωσίας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τις πατρικές νουθεσίες του αλλά και για την παρουσία του στα Ταχυδρομεία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επιστροφή του από την Αμερική.
Στη συνέχεια, όλοι οι παρευρισκόμενοι προσκύνησαν με τάξη την ιερή εικόνα τού αγίου Ζήνωνος και πήραν αγιασμό. Τέλος, παρετέθη δεξίωση για όλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

MONASTERIES OF GREECE – Μοναστήρια της Ελλάδας

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στα ελληνικά Ορθόδοξα Μοναστήρια από τον Συγγραφέα, Φωτογράφο και Εκδότη Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Το βιβλίο περιέχει πάνω από 600 φωτογραφίες υψηλής … [...]

Μέχρι πότε μας συγχωρεί ο Θεός;

Κάποιος αδελφός ρώτησε τον αββά Ποιμένα: Αν ένας άνθρωπος πέσει σε κάποιο αμάρτημα και μετανοήσει, τον συγχωρεί ο Θεός; Ο γέροντας του αποκρίθηκε: Ο Θεός που έδωσε … [...]

Παραδείγματα πειρασμών

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτη στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. %audio% … [...]

Ο Νώε και ο κατακλυσμός

Καθώς η ιστορία της Δημιουργίας συνεχίζεται στη «Γένεση», διαβάζουμε τη γνωστή ιστορία του Νώε και του κατακλυσμού, ενός γεγονότος που υπάρχει στη συλλογική μνήμη και … [...]