Αγιοκατάταξη Αγίου Παφνουτίου του Εικονογράφου (ΦΩΤΟ)

Πηγή: Romfea.gr

Παρουσία χιλιάδων πιστών εορτάστηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ι.Μ. Ρομπαία της Αρχιεπισκοπής Άρτζες και Μουσκέλ στην Ρουμανία.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας κ. Λαυρέντιος και συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανακηρύχθηκε Άγιος ο Σεβαστός Παφνούτιος Πίρβου, ο Εικονογράφος.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Άρτζες και Μουσκέλ κ. Καλλικος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Στην συνέχεια ο Θεοφ. Επίσκοπος εν Ουγγαρία κ. Σιλουανός ανέγνωσε τον Συνοδικό Τόμο αγιοκατάταξης του Σεβαστού Παφνουτίου Πίρβου, του Εικονογράφου, ενώ παρουσίασε την Ιερά Εικόνα και έψαλλε το τροπάριο του Οσίου.
Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, Σεβ. Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας κ. Λαυρέντιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημασία της αγιότητας τονίζοντας ότι: ”Η Αγιότητα είναι ο στόχος που καλούμαστε να πετύχουμε στην ζωή μας, και ο Όσιος Παφνούτιος είναι ένας ακόμη Άγιος που η Εκκλησία προβάλλει ως πρότυπο για να μιμηθούμε”.
Τέλος να αναφερθεί ότι τιμητική διάκριση έλαβε η Ηγουμένη της Μονής Ρομπαία Γερόντισσα Σιλουανή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ