Αγιοπαυλίτες Πατέρες στον Πρόεδρο της Μολδαβίας Ίγκορ Ντοντόν

Μολδαβία | Βαλέριος Καψαμούν

Δεκτοί από τον Πρόεδρο της Μολδαβίας Ίγκορ Ντοντόν έγιναν σήμερα, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου πατέρες από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.
Να αναφερθεί ότι οι Αγιοπαυλίτες πατέρες με επικεφαλής τον Γέροντα Νικόδημο, μετέφεραν με ευλογία του Καθηγουμένου της Μονής Παρθενίου την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα στην Μολδαβία.
Ο Πρόεδρος της χώρας αφού καλωσόρισε τους Αγιορείτες στο Προεδρικό Μέγαρο, τους ευχαρίστησε για την ευλογία να έρθει η Τιμία Κάρα στην Μολδαβία.
Επίσης ο Πρόεδρος Ντονόν, αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης της ενότητας του Ορθοδόξου κόσμου, καθώς και στην προώθηση των παραδοσιακών αξιών.
“Η Μολδαβία έχει σχέσεις από πολύ παλαιά με την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου, από την εποχή του Στεφάνου Τσελμάρε της Μολδαβίας” – τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Ίγκορ Ντοντόν.
Από την πλευρά του ο Γέροντας Νικόδημος Αγιοπαυλίτης, ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο όσο και τον Μητροπολίτη Βλαδίμηρο για την πρόσκληση και την αβραμιαία φιλοξενία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κάποιο λάθος πρέπει να έγινε…

Ο προσκυνητής της Ιεράς Μονής μας [Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου], Ίκαρος Πετρίδης, περιγράφει σε επιστολή του, με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2006, –στήν οποία επισυνάπτει και την … [...]

Γιατί ζούμε;

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου στην πρώτη φετινή σύναξη των νέων στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. Σε αυτή του την … [...]

Η τραγουδίστρια της νίκης

– Σήμερα, παιδιά, καθώς πλησιάζει και η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου θα μιλήσουμε για τη Σοφία Βέμπο, την «τραγουδίστρια της νίκης, δήλωσε η δασκάλα της μουσικής καθώς … [...]