Αγρυπνία για την Οσία Ματρώνα στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Κοκκινάρα Πεντέλης

Με περισσή λαμπρότητα και λόγω της αναστασίμου περιόδου, την οποία διανύουμε, εόρτασε το Ι. Μετόχιον Αγ. Παντελεήμονος Κοκκιναρά Πεντέλης της Ι.Μ. Ασωμάτων Πετράκη την μνήμη της Οσ. Ματρώνης της Ρωσίδος, της αομμάτου και θαυματουργού, της οποίας θαυματουργός ιερά εικόνα και τμήμα του ιερού της λειψάνου φυλλάσσεται εκεί.
Της πανηγυρικής Ι. Αγρυπνίας προεξήρχε κατόπιν προσκλήσεως – τη ευλογία του Θεοφ. Καθηγουμένου επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου – της υπό τον Γέροντα Ονούφριο αδελφότητος, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.
Εκτός των λοιπών πατέρων, που προσήλθαν για να τιμήσουν την θαυματουργό Οσία, συμμετείχε και ο Ηγουμενοσύμβουλος και Οικονόμος του Ι. Μετ. Ταξιαρχών Αστερίου Αρχιμ. Αλέξιος Γιαννιός μετά της συνοδίας του, άλλοι κληρικοί και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.
Ο Σεβασμιώτατος, προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας και αφού κήρυξε τον θείο λόγο, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρασχεθείσα κανονική άδειά του για την παρουσία του στο Ι. Μετόχιο και τον Γέροντα για την τιμητική του πρόσκληση.
Στον μεν Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του, καθώς και στους κληρικούς παρετέθη τράπεζα, στους δε προσκυνητές το κόλλυβο τής Οσίας και κέρασμα, αφού έλαβαν ευλογία από τα λουλούδια, που προσέφεραν στην τιμωμένη Οσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαϊου, του Αγίου Ιερομάρτυρος ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ και των συν αυτώ ΑΚΑΚΙΟΥ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ και ΠΟΛΥΑ

Πατρίκιος ο Άγιος Ιερομάρτυς και οι συν αυτώ Άγιοι Μάρτυρες Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος ηξιώθησαν των στεφάνων του Μαρτυρίου εις την Προύσαν της Μικράς Ασίας επί του … [...]

Προφητείες για τον Χριστό

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία του … [...]