Αγρυπνία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Στέφανος Κατσιμάνης

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε, μετά από δύο κι πλέον δεκαετίες, χθες το βράδυ, Δευτέρα 20 προς Τρίτη 21 Μαΐου 2019, Αρχιερατική Αγρυπνία στο Ιερό Ναΰδριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κυβερνείο Καλαμαριάς (Παλατάκι)
Των ακολουθιών του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.
Μεγάλη ήταν και η προσέλευση των πιστών οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν τους δύο Ισαπόστολους σε έναν Ναό εγκαταλελειμμένο, τον οποίο φρόντισε μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών η Ιερά Μητρόπολη με πρόνοια του Ποιμενάρχου της κ. Ιουστίνου.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συντέλεσαν ώστε να πραγματοποιηθεί σήμερα αυτό το όμορφο Πανηγυράκι.
Ιδιαίτερης ομορφιάς η υπαίθρια Θεία Λειτουργία η οποία σε συνδυασμό με την πλήρη ησυχία που επικρατούσε αλλά και τη μελωδικότατη ψαλμωδία βοηθούσε στην προσευχή, την κατάνυξη και την αγαλλίαση.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ανανέωσε την όμορφη αυτή συνάντηση για του χρόνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προϋποθέσεις για την επιτυχία του γάμου

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις που η πείρα της Εκκλησίας και των αγίων θεωρεί απαραίτητες για την επιτυχία του χριστιανικού γάμου και την … [...]