Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών χριστιανών Καστοριανών και πολλών επισκεπτών της πόλεως, τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, καθώς και η λιτάνευση, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, και τη συμμετοχή των Εφημερίων του Μητροπολιτικού Ναού και των Διακόνων.
Ο Μητροπολίτης της Καστοριάς, ο Κλήρος και λαός έψαλλαν τα εγκώμια προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, ενώ στη συνέχεια ο Επιτάφιος λιτανεύθηκε μέχρι την πλατεία Ομονοίας, όπου έγινε και η συνάντηση με τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.
Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του στην Πλατεία Ομονοίας μίλησε για το Πάθος του Κυρίου, ο οποίος στρέφει το βλέμμα Του στον κάθε άνθρωπο, και ζητά να ταπεινωθεί, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται, όπως κι Αυτός ταπεινώθηκε κι έπαθε για τη δική μας σωτηρία.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η τόλμη των Μυροφόρων

«Ηγόρασαν αρώματα ίνα ελθούσαι αλείψωσιν αυτόν» Το μυστήριο της θείας οικονομίας το υπηρέτησε ολόκληρη η κτίση. Όταν Εκείνος άπλωσε τα χέρια Του πάνω στο Σταυρό, η γη … [...]