Ακολουθίες στην Ορθόδοξη Εκκλησία (Ι)

Η Εκκλησία μας είναι μια μεγάλη αγκαλιά, μια στοργική μάνα για όλους τους χριστιανούς. Νοιάζεται για τις ανάγκες μας και είναι κοντά μας – αν κι εμείς το θέλουμε – σ’ όλες τις περιστάσεις της ζωής μας. Γι’ αυτό υπάρχουν ακολουθίες που συνοδεύουν και ευλογούν διάφορα γεγονότα της ζωής μας. Μερικές από αυτές είναι:
Ακολουθία Εγκαινίων ενός Ναού Τελούνται κανονικά από τον επίσκοπο ή από ιερέα με εξουσιοδότηση του επισκόπου.

Αγιασμοί (ο Μεγάλος Αγιασμός που τελείται την παραμονή και την ημέρα των Θεοφανείων και ο Μικρός Αγιασμός, που τελείται την πρώτη ημέρα κάθε μήνα, αλλά και όποτε θέλουμε να ευλογήσουμε ένα καινούριο έργο, π.χ. στην αρχή της σχολικής χρονιάς ή στα εγκαίνια ενός σπιτιού)
Παρακλήσεις προς την Παναγία και τους Αγίους (Προετοιμαζόμενοι για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου ψάλλουμε από την 1η Αυγούστου και κάθε απόγευμα σ’ όλους τους ναούς εναλλάξ τη Μεγάλη και τη Μικρή Παράκληση στην Παναγία μας).
Ο Ακάθιστος Ύμνος (οι γνωστοί μας Χαιρετισμοί που απευθύνουμε στη Θεοτόκο).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διάφορα Θέματα • Οταν πεις την λέξη Εξομολόγηση ο άλλος αντιδράει λές και βάζει το χέρι του στην πρίζα.

Οταν πεις την λέξη Εξομολόγηση ο άλλος αντιδράει λές και βάζει το χέρι του στην πρίζα. ..Αρχίζουμε και ξεπερνάμε και τους ειδωλολάτρες έχουμε φύγει μπροστά κατά πολύ.Το … [...]