Αλεξανδρείας: «Εύχομαι το κάθε λεπτό του 2019, να είναι γεμάτο από Θεό, γεμάτο από ανθρωπιά…»

Του Νίκου Κάτσικα

Με την παρουσία πολλών πιστών, από την Αίγυπτο, την Ελλάδα, τη Ρωσία και την Αφρική, πέρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, τελώντας τον Μέγα Εσπερινό στο πατριαρχικό παρεκκλήσιο και αμέσως μετά κόβοντας την πατροπαράδοτη αγιοβασιλόπιττα στην Αίθουσα του Θρόνου.
Φανερή ήταν η συγκίνηση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, ευχαριστώντας όλον αυτόν τον κόσμο, που επέλεξε να περάσει την μεγάλη αυτή ημέρα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
Απευθυνόμενος κυρίως προς τους Αιγυπτιώτες, όπου και αν βρίσκονται, μίλησε για την αγάπη που τρέφουν για την Χώρα του Νείλου όπου γεννήθηκαν.
Επίσης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για την προστασία που παρέχει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.
Δίνοντας την πατριαρχική του ευλογία για το νέο έτος 2019, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ ευχήθηκε «ο κάθε κτύπος του ρολογιού μέσα στο νέο έτος, το κάθε λεπτό, να είναι γεμάτο από Θεό, γεμάτο από ανθρωπιά…»
Από την πλευρά του, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος, ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για ό,τι πασχίζει για το ποίμνιό του, παρουσία της πατριαρχικής αυλής.
Επίσης, ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Προξενείου κ. Τάσο Παπαδόπουλο, τους Κοινοτικούς Επιτρόπους Αλεξανδρείας κ.κ. Ανδρέα Βαφειάδη και Νικόλα Κόπελο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» Δρ Λιλίκα Θλιβίτου, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας κ. Βύρωνα Βαφειάδη και όλους τους παρευρισκόμενους.
Στη συνέχεια, όλοι μαζί έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, υπό τον ήχο των οποίων έκοψαν την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος δέχτηκε τις ευχές της Πατριαρχικής Αυλής και των εργαζομένων στο Πατριαρχείο, δίνοντας την ευλογία του για το νέο έτος 2019.
{youtube}x6kEPigvKHU{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μακεδονία: Η Κιβωτός της Ρωμηοσύνης

Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος Ἡ Ιερά Μητρόπολή μας, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, ἀφιερώνει τό Ἡμερολόγιό της 2019 στήν «Μακεδονία μας». Στήν ἔκδοση αὐτή ὑπάρχει καί ἡ … [...]

Βεβήλωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Του Παντελή Φύκαρη Με συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και όσων εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ

Καταγωγή Ο Μέγας Ευθύμιος γεννήθηκε το 377 στην Μελιτινή της Αρμενίας, κοντά στον Ευφράτη ποταμό. Τότε βασίλευε ο Γρατιανός. Ήταν από επίσημη οικογένεια. Ο πατέρας … [...]