Αλεξανδρείας: ''Η Εκκλησία έχει τους Ιερούς Κανόνες που πρέπει να σεβόμεθα και να τηρούμε''

Την 30η Σεπτεμβρίου ε.έ., προτελευταία ημέρα της Πατριαρχικής επίσκεψης, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, μετέβη στην πόλη Μπόλγραντ, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο, τον Μητροπολίτη Οδησσού κ. Αγαθάγγελο και πολλούς Αρχιερείς, για την τέλεση των Εγκαινίων του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο οποίος ανακαινίσθηκε εκ βάθρων εσωτερικά και εξωτερικά.
Ευθύς μετά την τελετή των εγκαινίων επακολούθησε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος προσέφερε προς το νεοεγκαινιασθέντα Ιερό Ναό ασημένιο θυμιατό, εκφράζοντας την χαρά του για την επίσκεψη στην Οδησσό, το Ισμαήλ και το Μπόλγραντ, καθώς και για το γεγονός των εγκαινίων του Ιερού Ναού, ο οποίος δεν μπορεί να συγκριθεί με τους λασποχτισμένους Ορθόδοξους Ναούς της Αφρικής, όμως και σε αυτούς δοξάζεται το Πανάγιο Όνομα του Τριαδικού Θεού.
Ο Πατριάρχης εξέφρασε τον θαυμασμό του για το πλήθος των ευσεβών Χριστιανών, ιδιαιτέρως των νέων, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τους Ιερούς Ναούς τους οποίους επισκέφθηκε.
«Όσα είδα και άκουσα αυτές τις ημέρες, θα τα μεταφέρω στον Σεπτό και αγαπητό Αδελφό μου, Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και σ’ όλους τους Προκαθημένους της Ανατολής. Η Εκκλησία μας έχει τους Ιερούς Κανόνες, τους οποίους πρέπει να σεβόμεθα και να τηρούμε, διότι η τήρησή τους είναι σεβασμός προς το Θεανδρικό πρόσωπο του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.
Ακολούθως, τόσο Μακαριώτατος Κιέβου κ. Ονούφριος όσο και ο οικείος Μητροπολίτης Οδησσού κ. Αγαθάγγελος, εξέφρασαν άπειρες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο.
Στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού η χορωδία της Μητροπόλεως Οδησσού και Ισμαήλ παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Ατενίζοντας το χρυσό τρούλο του Ναού, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης αναφώνησε τον Πασχάλιο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη», ευχόμενος «όπως λάμπει ο χρυσός τρούλος του Ναού έτσι να λάμπει η Ορθοδοξία μας. Κηρύσσω την ειρήνη προς όλους τους λαούς, την ειρήνη του Χριστού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, αναλύοντας το Σύμβολο της Πίστεως, αναφέρεται στην Πρόνοια … [...]

Ενοριακές δράσεις στη ψυχική υγεία

Η Εκκλησία ως μητέρα του ποιμνίου της, φροντίζει να θεραπεύει πάντοτε τις ανάγκες του, αυτή είναι η βασική αποστολή της με τελικό σκοπό την εισαγωγή του πληρώματος στην … [...]

Κόλαση και Παράδεισος

Θέση της Ορθόδοξης Δογματικής διδασκαλίας είναι πως ο παράδεισος και η κόλαση δεν είναι δύο περιορισμένοι τόποι όπου οι μεν δίκαιοι αμείβονται και οι δε άδικοι … [...]

Εγω Ειμαι Αθεος, Και Αθεος Θα Πεθανω

Στις δώδεκα τα μεσάνυκτα χτύπησαν την πόρτα. Ήταν μια γριούλα και ζητούσε να πάει να κοινωνήσει έναν άρρωστο.Ό Ιερέας ετοιμάστηκε και βγήκε αμέσως μαζί της. Πλησιάζουν σε … [...]