Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: ''Ο Χριστός δεν θέλει οπαδούς'' (ΦΩΤΟ)

Νέο Ψυχικό | Δήμητρα Παναγοπούλου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Κτητορικό μνημόσυνο οι εορτασμοί για την Αγία Σοφία και τις τρεις Θυγατέρες αυτής, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος στον ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό στο Νέο Ψυχικό.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος Β’, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους συνεφημερίους του Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη και Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου και τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Δάφνης, Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Μητράρα. Το Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή.
«Στην πλάτη της Εκκλησίας φορτώθηκε πολύ σκουριά και πολύ λάσπη. Η σκουριά οφείλεται στους φίλους και στους οπαδούς της εκκλησίας, η λάσπη οφείλεται στους εχθρούς της. Ο Χριστός όμως δεν θέλε οπαδούς και τους προσκαλεί όλους.» – ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Επίσης ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Η Εκκλησία είναι το σπίτι των αμαρτωλών! Η Εκκλησία είναι ο δρόμος και ο τρόπος με τον οποίο οι αμαρτωλοί θα επιστρέψουν κοντά στον Χριστό!»
Εν συνεχεία τελέστηκε το Κτητορικό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης των Ευεργετών, δωρητών και διατελεσάντων Εφημερίων του Ιερού Ναού.
Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μετέφερε τα Ιερά Λείψανα από το μέσον του Ναού και τα τοποθέτησε στο προσκυνητάρι.
Στην ομιλία του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που σήμερα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ευχαρίστησε τους συνεφημερίους του και τους επιτρόπους του Ναού για την άρτια διεξαγωγή των εορτασμών του Ιερού Ναού.
«Η χαρά μας σήμερα είναι ανεξάντλητη γιατί έχουμε ανάμεσά μας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο. Και είναι μεγάλη η χαρά μας, γιατί Εσείς ήρθατε από τη μακρινή Θράκη, όπου κρατείτε τις θύρες της Πατρίδας μας και μας μεταφέρετε τον χτύπο της. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την παρουσία σας, στην σημερινή Θεία Λειτουργία καθώς και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την προτροπή του να είστε σήμερα μαζί μας» – ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Ιωαννίκιος.
Κλείνοντας ο π. Ιωαννίκιος πρόσθεσε: «Ολοκληρώσαμε σήμερα τις εορταστικές εκδηλώσεις εις την μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής, και δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω όλους εσάς και καθέναν χωριστά. Χωρίς εσάς δεν θα ήταν εύκολη η διεκπεραίωση των φετινών εορτασμών».
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12628 – Η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθωνική Πολιτεία- Στιγμές κατάνυξης και ψυχικής αγαλλίασης (φωτογραφίες)

Στιγμές κατάνυξης και ψυχικής αγαλλίασης λαμβάνουν χώρα στο Περιβόλι της Παναγίας αφού με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τελείται … [...]

Η κακουργία του διαβόλου (Λουκ. η΄ 26-39)

«Δέομαί σου, μη με βασανίσης» Πολλοί άνθρωποι τη μανία του διαβόλου που στρέφεται κατά της ψυχής μας και μας δημιουργεί πολλά προβλήματα «συνοράν ουκ έχουσι», δηλαδή … [...]