Αμερικής Ελπιδοφόρος: ''Είμαστε ευτυχείς που οι ΗΠΑ στηρίζουν τον Πατριάρχη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο''

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, επισκέφθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου ο Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες, κ. Σάμουελ Μπράουνμπακ.
Ο Πρεσβευτής κ. Μπράουνμπακ ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τις ενέργειες και τις θέσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο δεύτερο Υπουργικό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ουάσινγκτον στα μέσα Ιουλίου όπου θα συμμετάσχουν πάνω από 1.000 άτομα.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ, εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση και συνεχάρη τον νέο Αρχιεπίσκοπο για την εκλογή του.
“Είμαι ενθουσιασμένος για τις προοπτικές της συνεργασίας με την Ορθόδοξη Κοινότητα, η οποία είναι μια υπέροχη Κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο κόσμο” – ανέφερε μεταξύ άλλων κ. Σάμουελ Μπράουνμπακ.
Επίσης ο Αμερικανός Πρεσβευτής ανέφερε ότι “η Ορθόδοξη Κοινότητα σε θέματα θρησκευτικών ελευθεριών βρίσκεται πολλές φορές στην πρώτη γραμμή, και νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά για να ευημερήσει η θρησκευτική ελευθερία και οι άνθρωποι στα δύσκολα αυτά μέρη. Να έχουν την υποστήριξη της παγκόσμιας κοινότητας για την ελευθερία και τις διώξεις που υφίστανται”.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Είχα την τιμή να έχω ως πρώτο επίσημο επισκέπτη μετά την ενθρόνισή μου, τον κ. κ. Σάμουελ Μπράουνμπακ και νομίζω αυτό θα μείνει στην ιστορία.”
“Είμαι ευγνώμων γι αυτό. Επίσης είμαι ευγνώμων που η επίσκεψη αυτή έχει να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία που είναι τόσο σημαντική για το κέντρο του Ορθοδόξου χριστιανικού κόσμου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο” πρόσθεσε ο κ. Ελπιδοφόρος.
Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε: “Για τους Ορθόδοξους πιστούς στην Αμερική, η ευημερία του Σεπτού Κέντρου μας, είναι εξαιρετικά σημαντική και είμαστε ευτυχείς που η Κυβέρνηση των ΗΠΑ στηρίζει τον πνευματικό μας πατέρα και Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΖ΄ (17η) Ιουλίου, μνήμη της Αγίας και καλλινίκου Μάρτυρος ΜΑΡΙΝΗΣ.

Μαρίνα η μακαρία κόρη και καλλιπάρθενος Μάρτυς ήτο από την Αντιόχειαν της Πισιδίας, τον καιρόν Διοκλητιανού ή Κλαυδίου Καίσαρος εν έτει σο΄ (270), από γονείς περιφανείς. … [...]

Δεν εχουμε αλλο δρομο απο την αγαπη! Μολις κυκλοφορησε το νεο βιβλιο του Μακαριστου Μητροπολιτη Σισανιου και Σιατιστης Παυλου

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΗ αγάπη είναι, η ζωή και η ζωή έχει αξία όταν βιώνεται σαν αγάπη. Οι εγωισμοί, ο φθόνος, οι ιδιοτροπίες, που διώχνουν την αγάπη απ' την καρδιά μας, είναι … [...]