Αμερικής Ελπιδοφόρος: ''Θα εργαστώ για την ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών''

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | Αιμίλιος Πολυγένης

Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.
Ο Σεβασμιώτατος στην αρχή καλωσόρισε τους δημοσιογράφους από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη χαρά που απευθύνεται σε αυτούς ως Αρχιεπίσκοπος.
Στη συνέχεια ο κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν, υπογραμμίζοντας πως “έχουμε αρκετά πρόβληματα που μας περιμένουν! Τα προβλήματα είναι ζωντανός οργανισμός και είναι λογικό και υγιές φαινόμενο ενός ζωντανού οργανισμού”.
Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε και στο θέμα του Αγίου Νικολάου, τονίζοντας ότι είναι πρώτη προτεραιότητα του.
“Το θέμα του Αγίου Νικολάου μας εκθέτει στα μάτια όσων έχουν προσφέρει για την ανοικοδόμησή του και στα μάτια του αμερικανικού λαού. Είναι η πρώτη μου προτεραιότητα και είναι θέμα τιμής και υπερηφάνειας για εμάς να τελειώσει αυτός ο ναός” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικής Ελπιδοφόρος.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: “Είμαι όμως σίγουρος ότι θα έχουμε καλή εξέλιξη γι’ αυτό το θέμα του Αγίου Νικολάου”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στο Κυπριακό ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι καταλαβαίνει πολύ καλά το θέμα επίλυσής του.
“Καταλαβαίνω παρά πολύ καλά το θέμα της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος και ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα εργαστώ σκληρά για να επιλυθεί και να πάψουν οι εντάσεις και οι επιθετικότητες” – τονισε χαρακτηριστικά ο κ. Ελπιδοφόρος.
Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: “Εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που ανθίζει σε καιρό ειρήνης, δε θέλουμε τον πόλεμο είμαστε γενναίοι στον πόλεμο άλλα επιδιώκουμε πάντοτε την Ειρήνη. Ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα εργαστώ για την Ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών”.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]