Αμερικανός Πρέσβης: ''Οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που συνεργάζονται με την Εκκλησία''

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Γεωργία κ. Ρος Γουίλσον υποδέχθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Ηλίας Β’.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πατριάρχης Γεωργίας και ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ συζήτησαν για την αναγκαιότητα επιστροφής των κατεχόμενων εδαφών.
Ο Πρέσβης κ. Ρος Γουίλσον εξέφρασε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Γεωργία, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πορεία του Γεωργιανού λαού.
Επίσης ο κ. Γουίλσον για άλλη μία φορά εξέφρασε τη σταθερή του θέση, σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας και τόνισε ότι: ”οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη Γεωργία προς αυτή την κατεύθυνση”.
Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ηλίας ευχαρίστησε τον κ. Γουίλσον για την επίσκεψή του, με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και αναφέρθηκε στην εκλογή της νέας Προέδρου της Γεωργίας κ. Σαλώμη Ζουραμπισβίλι.
”Η προεκλογική περίοδος είναι λίγο δύσκολη για εμάς, διότι είμαστε συναισθηματικός λαός. Μέχρι σήμερα το ηττημένο κόμμα δεν έχει αναγνωρίσει την νίκη της νέας Προέδρου κ. Σαλώμη Ζουραμπισβίλι” τόνισε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός Πρέσβης απάντησε ότι: ”Προσωπικά πιστεύω ότι η Γεωργία πρέπει να ξεπεράσει αυτό το γεγονός. Επίσης είναι σημαντικό και απαραίτητο να σεβαστούμε τα αποτελέσματα των εκλογών και να αναγνωρίσουμε τη νίκη πρώτης γυναίκας Προέδρου στη Γεωργία”.
Τέλος μετά το πέρας της συνάντησης ο Πατριάρχης Ηλίας Β’ προσέφερε στο νέο Αμερικανό Πρέσβη ένα αναμνηστικό δώρο και εξέφρασε την επιθυμία του για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ