Ανάσταση και εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Αυστραλία

Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τούς Ἱερούς Ναούς στήν Αδελαῒδα, για νά εορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Ο Θεοφιλἐστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, εχοροστάτησε στην τελετὴ της Αναστάσεως και ετέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, στον Ιερὸ Ναὸ του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Νορλάνγκα.
Ο Θεοφιλέστας απηύθυνε, προς το πλήθος των ευσεβών Χριστιανών, που είχε κατακλύσει τον Ιερὸ Ναὸ και τον προαύλειο χώρο πέριξ αυτού, τον αναστάσιμο χαιρετισμό και ασπασμό, Χριστός Ανέστη, ευχόμενος προς όλους έτη πολλά, πανευφρόσυνα και αναστάσιμα.
Μετέφερε και τις πατρικές και Αναστάσιμες ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού.
Εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Άθελστον
Με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και σε Αναστάσιμο κλίμα τελέστηκε σήμερα η εορτή των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης παραπλεύρως του υπό ανέγερσιν μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού των Αγίων στο Άθελστον Νοτίου Αυστραλίας.
Στον πανηγυρικό εσπερινό και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής κ. Vincent Tarzia, ο Υπουργός Παιδίας κ. John Gardiner και ο Βουλευτής της περιοχής Hindmarsh κ. Αναστάσιος Κουτσαντόνης
Τέλος ο Θεοφιλέστατος ομίλησε επικαίρως και μετέφερε τις πατρικές και Αναστάσιμες ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η τόλμη των Μυροφόρων

«Ηγόρασαν αρώματα ίνα ελθούσαι αλείψωσιν αυτόν» Το μυστήριο της θείας οικονομίας το υπηρέτησε ολόκληρη η κτίση. Όταν Εκείνος άπλωσε τα χέρια Του πάνω στο Σταυρό, η γη … [...]