Ανάσταση στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Το μήνυμα της Αναστάσεως, της νίκης του Χριστού κατά του θανάτου και της σωτηρίας του ανθρώπου, δόθηκε και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, ακόμη και στα πιο μικρά χωριά της ακριτικής αυτής Μητροπόλεως.
Επίκεντρο των εορτασμών απετέλεσε ο καταστόλιστος και περίλαμπρος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός ο οποίος υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας προκειμένου να τελέσει την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.
Νωρίτερα, τελέστηκε η Ακολουθία της Παννυχίδας κατά την οποία χοροστάτησε ο Ποιμενάρχης μας και αναγνώστηκε από τον Αρχιμ. Στέφανο Σχοινά η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου.
Στη συνέχεια, έγινε υποδοχή του Αγίου Φωτός και το «Δεύτε λάβετε φως» συγκλόνισε και πάλι τους πιστούς.
Στον αύλειο χώρο, με την παρουσία αγήματος του στρατού και πλήθους κόσμου, επάνω στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ακούστηκε το «Χριστός ανέστη», το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως.
Η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία συνεχίστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, ενώ συγκινητική ήταν και φέτος η παρουσία πλήθους πιστών που παρέμειναν στον Ιερό Ναό καθ’ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.
Στο τέλος διαβάστηκε η σχετική ευχή ευλογίας τυριού και αυγών και οι ευλογίες μοιράστηκαν στους πιστούς με την ευχή και του χρόνου να αξιωθούν να εορτάσουν και πάλι «Πάσχα Κυρίου Πάσχα».
Χριστός Ανέστη!
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαϊου, του Αγίου Ιερομάρτυρος ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ και των συν αυτώ ΑΚΑΚΙΟΥ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ και ΠΟΛΥΑ

Πατρίκιος ο Άγιος Ιερομάρτυς και οι συν αυτώ Άγιοι Μάρτυρες Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος ηξιώθησαν των στεφάνων του Μαρτυρίου εις την Προύσαν της Μικράς Ασίας επί του … [...]

Προφητείες για τον Χριστό

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία του … [...]