Αναθέρμανση σχέσεων και Ουκρανικό στην ατζέντα Βαρθολομαίου – Ιερωνύμου

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει τα εγκαίνια του “Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης – Άγιος Πορφύριος” , παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την Τετάρτη 22 Μαϊου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα γίνει δεκτός στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Οι δύο Προκαθήμενοι θα έχουν μια κρίσιμη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με κύριο θέμα την στάση της Εκκλησιας της Ελλάδος στο ζήτημα της αυτοκεφαλιας της Εκκλησίας της Ουκρανίας και άλλα θέματα που αφορούν τις δυο Εκκλησίες (Ναός στο Κτήμα Προμπονά).
Ο Πατριάρχης πάντως σε επιστολή του, προς τον Μακαριώτατος χαρακτηρίζει την επίσκεψή του, ευκαιρία «αδελφικής αναστροφής, αναθέρμανσης των σχέσεών μας και συζήτησης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για το κοινό καλό»
Τέλος την Πέμπτη η Ιερά Σύνοδος θα παραθέσει προς τιμήν του Παναγιωτάτου επίσημο γεύμα, ενώ την Παρασκευή ο Πατριάρχης θα αναχωρήσει για το Φανάρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

"Και πάλι κίνησα να 'ρθώ, Χριστέ μου"

  "Και πάλι κίνησα να 'ρθώ, Χριστέ μου, στην αυλή σου, να σκύψω στα κατώφλια σου τα τρισαγαπημένα, όπου με πόθο αχόρταγο το λαχταρεί η ψυχή μου. Η σάρκα μου … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαϊου, του Αγίου Ιερομάρτυρος ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ και των συν αυτώ ΑΚΑΚΙΟΥ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ και ΠΟΛΥΑ

Πατρίκιος ο Άγιος Ιερομάρτυς και οι συν αυτώ Άγιοι Μάρτυρες Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος ηξιώθησαν των στεφάνων του Μαρτυρίου εις την Προύσαν της Μικράς Ασίας επί του … [...]

Προφητείες για τον Χριστό

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία του … [...]