Ανακαίνιση Ιερού Ναού στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Με την βοήθεια Του Θεού και της Υπεραγίας Θεοτόκου, ξεκίνησε ένα σπουδαίο έργο, της εξωτερικής ανακαίνισης του Ι.Ναού Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου.
Κατόπιν επιθυμίας και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου ο οποίος επί έτη ήθελε να δώσει φροντίδα στον Ι.Ναό.
Έτσι οι δύο νέοι Ιερείς του Ναού Αρχιμ. Προκόπιος Κρίβος και ο Πρεσβ. Δημήτριος Παπαδόπουλος έλαβαν την ευχή του Σεβασμιωτάτου και ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν χρήματα για την κατασκευή της στέγης και των τρούλων διότι από την φθορά του χρόνου κατά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ο ναός έπαιρνε στο εσωτερικό του νερό το οποίο και δημιούργησε και εσωτερικές φθορές στον Ιερό Ναό.
Χάριν των γενναίων δωρεών από τους ευσεβείς κατοίκους του Σιδηροκάστρου και ιδιαίτερα από τους ενορίτες ξεκίνησε η πρώτη φάση του έργου και εν συνεχεία θα προχωρήσει η ανακαίνιση, στα σημεία που υπάρχουν φθορές στον Ναό.
Μάλιστα οι κυρίες της ενορίας διοργάνωσαν μια μικρή εκδήλωση για αυτόν τον σκοπό και συγκέντρωσαν αρκετά χρήματα για το έργο.
Ο Σεβασμιώτατος δίνει ιδιαίτερη σημασία στο έργο αυτό αφού πρόκειται για τον κεντρικό ναό της πόλεως και συχνά βρίσκεται στον χώρο ούτως ώστε να δώσει οδηγίες αλλά και την ευλογία του στην πρόοδο των εργασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπέρτατες διαχρονικές αξίες

Άρθρο υπό του κ. Πέτρου Ρηγάτου Δικηγόρου Παρ’Aρείω Πάγω, Νομικού Συμβούλου Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών | Romfea.gr Με αφορμή την εορτή του Μεγάλου Διδασκάλου του Γένους … [...]