Ανακοίνωση Ι.Σ. του Οικουμενικού Πατριαρχείου για δημοσιευθέντα σχόλια

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Συνήλθεν, υπό την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τας τακτικάς αυτής συνεδρίας από της Κυριακής, 26ης, μέχρι και της Τετάρτης, 29ης τ. μ. Νοεμβρίου 2017.

Κατά τας συνεδρίας ταύτας εθεωρήθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ᾿ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις.
Εν τω τέλει των εργασιών αυτής η Αγία και Ιερά Σύνοδος κατεδίκασε τα εσχάτως δημοσιευθέντα σχόλια διά το ανακύψαν εν τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής θέμα και τα εις βάρος του προσώπου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, τον οποίον τα μέλη της Ιεράς Συνόδου περιβάλλουν μετ᾿ αδελφικής αγάπης και τιμής.
Αι σχετικαί συζητήσεις κατά τας συνοδικάς συνεδρίας διεξήχθησαν, ως πάντοτε, εν πνεύματι ελευθερίας και αδελφικής αγάπης και κατά τρόπον πολιτισμένον, κατά το πέρας δε αυτών αντηλλάγησαν μεταξύ της Α. Θ. Παναγιότητος και του Σεβ. Mητροπολίτου Γέροντος Νικαίας κ. Κωνσταντίνου, εκ μέρους της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, αι ειθισμέναι εόρτιοι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις επί ταίς επερχομέναις Εορταίς του Αγίου Δωδεκαημέρου.
Εκ του Γραφείου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Πειραιάς τίμησε τον Πολιούχο του (ΦΩΤΟ)

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ πραγματοποιήθηκαν οι φετινές Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο και Προστάτη Άγιο της πόλεως του … [...]

H Μεγάλη Νίκη της Ζωής

Η Ζωή είναι μια τόση δα μικρή ζαχαρίτσα. Ζει ανέμελα στην αγαπημένη της Ζαχαροχώρα, παρέα με τους ξεχωριστούς της φίλους. Όμως ένα τρομερό γεγονός θα συμβεί και θα … [...]