ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Το κείμενο μας έχει σταλεί από τον κ. Κωνσταντίνο Ιωάν. Παπανικολάου, εκπρόσωπο του συλλόγου «Συνεχιστές της Πολιτικής του Καποδίστρια/Π.Ε.» από την περιοχή της Λαρίσης.
 
Η συνδικαλιστική παράταξη «Συνεχιστές της Πολιτικής του Καποδίστρια/Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο πολύπαθο μάθημα των Θρησκευτικών, καταδικάζει απερίφραστα αφενός μεν την επιβολή του θρησκευτικού συγκρητισμού στους Έλληνες Ορθοδόξους μαθητές, και αφετέρου τον εμπαιγμό που υφίσταται η Εκκλησία της Ελλάδος από τον αρμόδιο φορέα, πού διεξαγάγει τον υποτιθέμενο  διάλογο με την Εκκλησία εκ μέρους της Πολιτείας.
Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά:       

παραβιάζουν το Ελληνικό Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και τον Νόμο 1566/1985, ο οποίος ορίζει για τους μαθητές: «Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη.»
ακυρώνουν ξεκάθαρα τον Ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετατρέποντάς το σε ένα πολυθρησκειακό και συγκρητιστικό μάθημα, τη στιγμή που στις 22 από τις 29 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διδασκαλία του έχει χαρακτήρα ομολογιακό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μωυσέως Ωδή

Ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων συγκαταλέγεται ο Γέρων Μωυσής Αγιορείτης. Η ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του όσο και … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]