Αναστέλλεται η απόφαση της φορολόγησης των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ο Δήμος της Ιερουσαλήμ αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr πριν από λίγο, να αναστείλει την απόφαση που αφορά την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, μέχρι η νέα κυβερνητική επιτροπή επιλύσει το ζήτημα.
Να αναφερθεί ότι η απόφαση του Δημάρχου των Ιεροσολύμων να φορολογήσει τις Εκκλησίες στην Αγία Γη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των θρησκευτικών ηγετών οι οποίοι πριν δύο ημέρες προέβησαν στο κλείσιμο του Ναού της Αναστάσεως.
Αυτό ήταν η αφορμή η κυβέρνηση του Ισραήλ να αναστείλει επίσης κάθε εκκρεμούσα νομοθεσία σχετικά με εκκλησιαστικές εκτάσεις, έως ότου εξεταστεί εκ νέου η εν λόγω νομοθεσία.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Δήμαρχος της Ιερουσαλήμ Νιρ Μπαρκάτ συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια επαγγελματική ομάδα με επικεφαλής τον Υπουργό Τζάχι Χανέγκμπι και την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων μερών να διαμορφώσουν μια λύση για τους δημοτικούς φόρους στα ακίνητα των εκκλησιών που δεν είναι χώροι λατρείας.
Η εν λόγω ομάδα θα διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους των εκκλησιών την επίλυση του προβλήματος, το οποίο δημιούργησε ο Δήμαρχος της Ιερουσαλήμ τις τελευταίες εβδομάδες.Να αναφερθεί ότι μια δεκαετής συμφωνία μεταξύ των Εκκλησιών και του Κράτους του Ισραήλ, εμπόδισε τον Δήμο της Ιερουσαλήμ να εισπράττει φόρο ακίνητης περιουσίας από τα χριστιανικά ιδρύματα.
Το εν λόγω θέμα αποκάλυψε πρόσφατα η Romfea.gr με τίτλο -> Γονατίζει οικονομικά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το δημοτικό χαράτσι στα ακίνητά του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μέγας Κανών: Σπουδάζοντας την μετάνοια.

..Πηγὴν ζωῆς κέκτημαι σὲ τοῦ θανάτου τὸν καθαιρέτην, καὶ βοῶ σοι ἐκ καρδίας μου πρὸ τοῦ τέλους· Ἥμαρτον, ἱλάσθητι, σῶσόν με.. Μεγας Κανων, Αγιου Ανδρεα Κρητης. Απο το … [...]