Αναχωρεί για τη Μόσχα η Αντιπροσωπεία του Συν. Γρ. Προσκ. Περιηγήσεων

Αναχωρεί την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 για τη Μόσχα (Ρωσία) η επίσημη Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2018 (13-16 Μαρτίου 2018).
Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα αυτού. 
Η Εκκλησία της Ελλάδος στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και του Υπουργείου Τουρισμού, φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, στην συγκεκριμένη περίπτωση στην Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, στο κεντρικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες συνεκθέτες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα διατίθεται επικαιροποιημένo ξενόγλωσσο (ρωσικά, αγγλικά, κλπ.) έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό Ιερών Μονών και Προσκυνημάτων των I. Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Η Έκθεση ΜΙΤΤ 2018 (Μόσχα), της οποίας τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού παγκοσμίως, συγκεντρώνει δε έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον αφ’ ενός μεν λόγω του μεγάλου αριθμού ρώσων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πατρίδα μας, αφ’ ετέρου δε λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που αυτοί επιδεικνύουν για τα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματά της. 
Τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην Έκθεση θα γίνουν παρουσία της Υπουργού Τουρισμού της Ελλάδος κ. Έλενας Κουντουρά, του Πρέσβη της Ελλάδος στη Μόσχα κ. Ανδρέα Φρυγανά και της Γενικής Προξένου της Ελλάδος κ. Ελένης Βακάλη, καθώς και του κ. Πολύκαρπου Ευσταθίου, Διευθυντού του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας και Χωρών ΚΑΚ και πολλών επισήμων. 
Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραμείνει στη Ρωσία μέχρι και το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018. Κατά το διάστημα αυτό θα δοθεί η ευκαιρία συναντήσεων με εκκλησιαστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της Ρωσίας, καθώς και με επαγγελματίες του τουρισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μέγας Κανών: Σπουδάζοντας την μετάνοια.

..Πηγὴν ζωῆς κέκτημαι σὲ τοῦ θανάτου τὸν καθαιρέτην, καὶ βοῶ σοι ἐκ καρδίας μου πρὸ τοῦ τέλους· Ἥμαρτον, ἱλάσθητι, σῶσόν με.. Μεγας Κανων, Αγιου Ανδρεα Κρητης. Απο το … [...]

25η Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες τόσο στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου όσο … [...]

«Γενηθήτω το θέλημά σου..»

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία της … [...]