Αναχώρηση Ιερού Λειψάνου Αγίου Νεκταρίου από την Ι.Μ. Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος

Με συγκίνηση και ευλάβεια ο πιστός λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου αποχαιρέτησε το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου μετά από την πενταήμερη παραμονή του προς προσκύνηση στην ακριτική Μητρόπολη.
Εκατοντάδες πιστοί καθ’ όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος προσήλθαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς που φιλοξένησε το Ιερό Λείψανο του λαοφιλούς Αγίου, για να προσκυνήσει και να καταθέσει τις προσευχές του καθώς και για να αντλήσει δύναμη και κουράγιο.
Το απόγευμα της Τρίτης 9 Οκτωβρίου τ.έ., με δάκρυα στα μάτια οι πιστοί “αποχαίρετησαν” τον Άγιο, παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιουμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της τοπικής Μητροπόλεως π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και άλλων Ιερέων.
Το Ιερό Λείψανο συνόδεψε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίνης, και ανεχώρησε για την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος της Ιεράς Νήσου, της οποίας κτήτωρ υπήρξε ο Άγιος Νεκτάριος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Νέο ξεκίνημα

Μετά απο τη μικρή μας διακοπή, νέα αρχή και νέα άρθρα σύντομα … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ

Πολλές και σοφές άγιες μορφές παρελαύνουν από τις σελίδες της ιστορίας της μεγάλης μας Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Μια τέτοια μορφή και εξαιρετική προσωπικότητα είναι κι ο … [...]

Το υπέρβαρο αμάρτημα της αυτοκτονίας

Ένα φαινόμενο που δυστυχώς ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τόσο την Κύπρο όσο και την υπόλοιπο υφήλιο, το οποίο έχει ανησυχητικές διαστάσεις, είναι το φαινόμενο της … [...]