Αντιδράσεις για παραχώρηση Ναού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Κίεβο

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

 
Αντίθετη με την απόφαση του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος παραχώρησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Ναό στο Κίεβο, είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Συγκεκριμένα η το ουκρανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου την μεταβίβαση της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Την εν λόγω απόφαση σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Κλήμης, τονίζοντας ότι η απόφαση παραχώρησης του Ναού είναι κατά των Ιερών Κανόνων.
”Αυτή η απόφαση δημιουργεί μία σειρά παραβάσεων, η οποία είναι χωρίς την άδεια του κανονικού Μητροπολίτη Κιέβου Ονουφρίου” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κλήμης.
Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Κλήμης ανέφερε ότι ο Ναός αυτός θα έπρεπε να ανήκει στον ουκρανικό λαό, και όχι να παραχωρείτε στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα παραχωρείται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ώστε να χρησιμοποιηθεί για το έργο του.
Τέλος ο Πρόεδρος Ποροσένκο ευχαρίστησε την ουκρανική βουλή, οι οποίοι ψήφισαν και ενέκριναν την μεταβίβαση του Ναού του Αγίου Ανδρέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ραβάσια Μεγίστης Λαύρας (1912-1913), «Η περίοδος της απελευθέρωσης του Αγίου Όρους και των ρωσικών διεκδικήσεων»

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, στις 19:00 στην Αίθουσα Τελετών Παλαιού Κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση … [...]