Αντιοχείας Ιωάννης: ''Θέλουμε να υψώσουμε την φωνή μας, και να πούμε δώστε μας ειρήνη''

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 22 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στο Πότομακ της Ουάσιγκτον.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, και συλλειτούργησαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας και ο Μητροπολίτης Βορείου Αμερικής κ. Ιωσήφ.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πατριάρχης Αντιοχείας, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Εκκλησία και οι Χριστιανοί στη Συρία και τη Μ. Ανατολή, ενώ επίσης ευχαρίστησε τους πιστούς για την βοήθεια που προσφέρουν στους συμπατριώτες τους στη Συρία.
”’Οποιες και να είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στη Δαμασκό και την Μέση Ανατολή θέλω να καταλάβετε ότι οι ρίζες μας προέρχονται από εκείνο τον τόπο, όπου γεννηθήκαμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε αλλά και θα πεθάνουμε εκεί. Έτσι ως Εκκλησία της Αντιόχειας εκφράζουμε με διάφορους τρόπους ότι δεν είμαστε ξένοι σε εκείνη την περιοχή αλλά είμαστε ο αυθεντικός λαός εκείνης της περιοχής. Συνυπάρχουμε ειρηνικά για πολλά χρόνια με όλους τους λαούς που υπάρχουν εκεί, συμπεριλαμβανομένων και των μουσουλμάνων” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ιωάννης.
Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Αντιοχειανή Εκκλησίας τόνισε: ”Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Βορείου Αμερικής κ. Ιωσήφ, βρισκόμαστε στην Ουάσιγκτον, στην πόλη στην οποία παίρνονται αποφάσεις. Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Πρόεδρο αυτής της χώρας και όλους όσους εργάζονται για εκείνον, αλλά θέλουμε να υψώσουμε την φωνή μας και να πούμε ξεκάθαρα, δώστε μας ειρήνη. Όλοι οι άνθρωποι στο Λίβανο, στη Συρία, την Ιορδανία, στην Παλαιστίνη, στη Σερβία, είναι καλοί και αναζητούν την ειρήνη.”
”Δεν αγνοούμε ούτε ξεχνούμε τους δύσκολους καιρούς των πολιτών στην Παλαιστίνη, στην Ιερουσαλήμ. Θυμόμαστε όλες αυτές τις χώρες, είτε είναι η Ιορδανία το Ιράκ, η Αίγυπτος και όλες τις χώρες στην Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο και την ίδια στιγμή επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας ώστε ο κόσμος εδώ και σε όλη την γη να ζει ειρηνικά” συμπλήρωσε ο κ. Ιωάννης.
”Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους δύο απαχθέντες Ιεράρχες, και όλους τους ανθρώπους μας που έχουν απαχθεί παλαίοτερα αλλά και σήμερα και προσευχόμαστε να επιστρέψουν σύντομα στις οικογένειές τους. Εκφράζουμε την θλίψη μας ότι η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να σιωπά όσο αφορά την τύχη των δύο Ιεραρχών” υπογράμμισε κλείνοντας ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μνημονευουμε γιατι αγαπαμε…

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης Μερικοί ρωτούν γιατί μνημονεύουμε τα ονόματα των κεκοιμημένων και των ζώντων στις προσευχές που κάνουμε γι’ αυτούς. Ο Θεός σαν … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]

Ειλικρινά…

Γράφει ο Καθηγούμενος Πορφύριος της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βέροιας Ειλικρινά, χαίρομαι περισσότερο όταν υπάρχει κριτική σε κάτι που εκφράζουμε παρά όταν υπάρχει σιωπή, … [...]