Αντιοχείας Ιωάννης: ''Προσευχόμαστε για την ειρήνη στη Συρία και την επιστροφή των απαχθέντων Επισκόπων''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Έκκληση να παραμείνουν στην γη τους, έκανε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης κατά την διάρκεια της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας.
“Εμείς ως Χριστιανοί έχουμε την ελπίδα στον Χριστό, και να μεταδώσουμε το Ευαγγέλιο σε όλο το κόσμο” – πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας.
Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Ιωάννης αναφέρθηκε στις σφαγές των Χριστιανών, καθώς και στην μετανάστευση των Χριστιανών από την Αναστολής.
“Πρέπει τα παιδιά μας, όπου και αν βρίσκονται, σε όποια γωνία του πλανήτη να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα της και να σταματήσει η αιμορραγία αυτή” – ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ιωάννης.
Τέλος ο Πατριάρχης Αντιοχείας τόνισε: “Σήμερα, προσευχόμαστε για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή, αλλά και την επιστροφή των απαχθέντων αδελφών Ιεραρχών μας, του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Ιωάννη Ιμπραήμ οι οποίοι αγνοούνται έξι χρόνια”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]