Αντιπροσωπεία καθηγητών από την Αυστρία επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Επίσκεψη στην Έδρα του Αλεξανδρινού Θρόνου, στην Αλεξάνδρεια, πραγματοποίησε σήμερα, 17η Οκτωβρίου ε.ε, πολυμελής αντιπροσωπεία Επιστημόνων και Καθηγητών του Διαθρησκειακού Διαλόγου, με επικεφαλής τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο του Graz της Αυστρίας, Dr. Wilhelm Krautwaschl. Αξίζει να αναφερθεί ότι συντονιστής της επισκέψεως αυτής ήταν ο διακεκριμένος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Graz, Dr. Γρηγόριος Λαρεντζάκης.
Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τους Υψηλούς επισκέπτες Του στην Αίθουσα του Θρόνου, εκφράζοντας τη χαρά Του, τονίζοντας παράλληλα την σημασία για την συμβολική επίσκεψη της αντιπροσωπίας στην Καθέδρα του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Ο Πατριάρχης τους ενημέρωσε για το τεράστιο Ιεραποστολικό – Ανθρωπιστικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που στοχεύει στη στήριξη του κάθε ανθρώπου στην Αφρικανική Ήπειρο, αλλά κυρίως στάθηκε στον σπουδαίο και πρωτεύοντα ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία εν γένει, για να μην υπάρχουν στην Ήπειρο αυτή παιδιά ενός κατώτερου θεού.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους Ιστορικούς Χώρους του Πατριαρχείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο ΠΕΘ: «Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία: Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ»

Η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων διοργανώνει Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα: Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία. Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου … [...]