Αντιπροσωπεία της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας στην Αλεξάνδρεια

Την 12η Μαΐου ε.έ., Κυριακή των Μυροφόρων, η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε κατά τον όρθρο και την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.
Ο Μακαριώτατος, ευθύς μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, υποδέχθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Πατριαρχικής Ιεράς Μονής, αντιπροσωπεία Κληρικών, Καθηγητών και σπουδαστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Βερεγιάς κ. Αμβρόσιο, Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας.
Να σημειωθεί ότι, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχου των Κοπτών κ. κ. Θεοδώρου Β’, στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαλόγου των δύο Εκκλησιών, Ρωσίας και Αιγύπτου, προγραμματίστηκε επίσκεψη στα αρχαία ιερά προσκυνήματα στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια.
Εν συνεχεία ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος και η αντιπροσωπεία της Θεολογικής Σχολής, μετέβησαν στο Πατριαρχικό Μέγαρο, όπου σε αδελφικό και φιλικό κλήμα συζήτησαν για το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Αφρικανική Ήπειρο, επίσης συζήτησαν για τα εκπαιδευτικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και για τις μελλοντικές συνεργασίες του Αλεξανδρινού Θρόνου με την Θεολογική Ακαδημία Μόσχας.
Τέλος, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου, της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης και του Πατριαρχικού Σκευοφυλακείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]