Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Σύμφωνα με τον Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας, συνεχίζεται η επίσημη επίσκεψη της Αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Γεωργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου η Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας, με επικεφαλής τον σύνθρονο Μητροπολίτη Σενάκι Σίο, επισκέφθηκαν το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τον Καύκασο και την Ανατολική Ευρώπη, George Κεντ, και ακολούθησε συνάντηση με τον Sam Brownback, Αμερικανό Πρέσβη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία.
«Οι συναντήσεις, αφορούσαν άμεση γνωριμία xωρίς μεσάζοντες, όπου συζητήθηκαν μελλοντικά σχέδια και συνεργασίες. Είναι σημαντικές αυτές οι άμεσες σχέσεις και προσωπικές συναντήσεις, διότι παράγουν αποτελεσματικότερα αποτελέσματα, καθώς η εκκλησία έχει την ευκαιρία να μιλήσει για τον εαυτό της και να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της και τα τρέχοντα γεγονότα χωρίς τη μεσολάβηση άλλων»- αναφέρει το Πατριαρχείο Γεωργίας.
Στο τέλος της συνάντησης, ο Μητροπολίτη Σίο σε ανάμνηση της συνάντησης προσέφερε στον Sam Brownback μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο ΠΕΘ: «Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία: Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ»

Η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων διοργανώνει Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα: Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία. Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου … [...]