Ανυπόστατες οι πληροφορίες ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα πάει στο Κίεβο

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Τις τελευταίες ώρες σε διάφορες ιστοσελίδες έχει γραφτεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, πρόκειται να μεταβεί στο Κίεβο για την Ενθρόνιση του νέου Προκαθημένου της Ουκρανίας κ. Επιφανίου.
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr επικοινώνησε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο διέψευσε την εν λόγω πληροφορία.
«Ο Πατριάρχης το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όμως ποτέ Οικουμενικός Πατριάρχης δεν συμμετέχει σε ενθρονίσεις Προκαθήμενων» – ανέφερε πηγή του Πατριαρχείου στην Romfea.gr .
Επομένως στο Κίεβο θα μεταβεί όπως πρώτοι γράψαμε μόνο Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που απαρτίζεται από τον Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, τους Καθηγουμένους των Ιερών Μονών Βατοπαιδίου Εφραίμ και Ξενοφώντος Αλέξιο και τον Έξαρχο του Πατριαρχείου στο Κιέβου, Αρχιμ. Μιχαήλ Ανισένκο.
Τέλος να σημειωθεί ότι στο εγγύς μέλλον δεν αποκλείεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λέοντος του Πάπα Ρώμης. O Άγιος Λέων υπήρξε από τούς μεγαλύτερους υπερασπιστές και προμάχους της ορθόδοξης … [...]

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]