Απίστευτο Θεέ μου αυτό που βλέπουμε (ΦΩΤΟ)

Και πάλι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος στα Σχολεία «LUMIERE DU CHRIST», μοίρασε στους μαθητές γλυκίσματα κ.ά. του Δημοτικού Σχολείου, και κατόπιν πήγε στο διπλανό Σχολείο της Αγροτικής και κτηνιατρικής Σχολής και μοίρασε σε όλους διδασκομένους και διδάσκοντας γάλα εβαπορέ, και οι μαθητές τον ευχαριστούσαν εγκάρδια για την ευλογία που δέχονταν.
Την Τετάρτη 17η Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Σχολείο στο χωριό Μουλομπα, όπου στεγάζεται σε πλίθινές εγκαταστάσεις αλλά σφύζει από ζωή και ευλογία.
Και εδώ μοίρασε ο Μητροπολίτης Κατάγκας σε όλα τα παιδιά από ένα κουτί γάλα, κατόπιν προχωρώντας έφτασε στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου στο Καγιέμπε και εδώ επίσης έδωσε σε όλα τα παιδιά από μια ευλογία και κατόπιν προσκύνησε στον νεόκτιστο ναόν του Αγίου.
Τελευταίος σταθμός ήταν η ενορία του Αγίου Βασιλείου Μουτσιάτσας όπου κτίζεται ωραίος Ναός και πρεσβυτέριο.
Καθ οδόν ήταν απίστευτο αυτό που είδαν τα μάτια μας, δύο νταλίκες, η μία αναποδογυρισμένη και η άλλη προσπαθούσε να περάσει, μά δεν το κατόρθωνε διότι τους εμπόδιζε το ανάχωμα, σκάψανε αρκετά, και αφού ελευθερώθηκε για λίγο ο δρόμος μπορέσαμε την άλλη μέρα να περάσουμε για να συνεχίσουμε το έργο μας.
Πλησιάζοντας στην πόλη του Κολουέζι, λόγω των ανασκαφών που γίνονται στο δρόμο με μύριες δυσκολίες φθάσαμε στο τέλος της αποστολής μας και δοξάσαμε τον Πανάγαθον Θεόν που φθάσαμε έστω και μ’ αυτές τις δυσκολίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Υπήρξε ένας από τους δώδεκα. Και μάλιστα επίλεκτο μέλος της αγίας αυτής ομάδος. Την πρώτη γνωριμία του με τον Χριστό μας την παρουσιάζει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης με τούτα … [...]

Ἡ προδοσία τῆς Όρθοδοξίας

Γράφει ὁ Διονύσης Μακρῆς Ἀπὸ τὴν τοποθέτηση τοῦ διευθυντῆ τῆς ΜΚΟ τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς «Ἀποστολὴ» Κων. Δήμτσα ὡς Πολιτικοῦ Διοικητῆ τοῦ Ἁγίου Ὄρους, παρὰ … [...]

Η αγάπη ου ζητεί τα εαυτής

  Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, αναλύοντας την Α΄ Προς Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, τονίζει ότι η αγάπη που ζητεί τα εαυτής παύει να είναι αγάπη … [...]