Απαγόρευσαν σε Ιεράρχη του Πατριαρχείου Μόσχας να εισέλθει στην Ουκρανία

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Όσο περνάνε οι μέρες τα πράγματα στην Ουκρανία γίνονται ολοένα και δυσκολότερα, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή συμφωνία του Προέδρου Ποροσένκο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου ο Πρύτανης της Θεολογικής Σχολής της Μόσχας, Αρχιεπίσκοπος Αμβρόσιος ήρθε αντιμέτωπος με τις αρχές της Ουκρανίας.
Όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό, δεν του επιτράπηκε η είσοδος στην Ουκρανία, ο οποίος ήθελε να συμμετάσχει στους εορτασμούς της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου.
“Δεν δέχτηκαν τα έγγραφά μου, λέγοντας ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τον σκοπό της διαμονής μου” – έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Αμβρόσιος.
Ο Πρύτανης της Θεολογικής Σχολής της Μόσχας έγραψε ότι είχε μαζί του όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ωστόσο του αρνήθηκαν την είσοδο στην χώρα, παρόλο που είχε και επίσημη πρόσκληση.
Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: “Δεν μου έδωσαν καμία εξήγηση γιατί μου απαγορεύουν να μεταβώ στο Κιέβο, παρότι ζήτησα ευγενικά να μου πουν το λόγο”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν έκανε σκλάβο

Ο Θεός όλους τους ανθρώπους τους έπλασε ελεύθερους. Κανένα δεν έκανε σκλάβο η φύση.   Αλκιδάμας (Αρχαίος Έλληνας σοφιστής) … [...]

11293 – Γέροντα, πως είναι η Παναγία;

Ο ιερομόναχος Χρυσόστομος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους περιγράφει την ερώτηση που έκανε ο Γέροντας Χριστόδουλος και ηγούμενος της μονής στον Γέροντα … [...]