Αποκατάσταση του «μαργαριταριού» των Γεωργιανών Ναών

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος, για την Romfea.gr

Στην αποκατάσταση του «μαργαριταριού» της αρχιτεκτονικής των Γεωργιανών Ναών, του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου στην πόλη Νικορτσμίνδα προχωρούν οι τοπικές αρχές.
Στις εργασίες περιλαμβάνεται η αποκατάσταση της πέτρινης πρόσοψης του Ναού, του καμπαναριού και των τοιχογραφιών, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται και ένα σχέδιο ανάπτυξης υποδομών θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018 και το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τις 900 χιλιάδες δολάρια.
Να αναφερθεί ότι ο Καθεδρικός Ναός χτίστηκε τον 11ο αιώνα κατά την διάρκεια της βασιλείας του Μπαγκράτ του 3ου και βρίσκεται στην ιστορική περιοχή Ράτσα, στην πόλη Νικορτσμίνδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καθεδρικός Ναός είναι στη λίστα προς ένταξη στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Τέλος τον Αύγουστο του 2016 εορτάστηκε η συμπλήρωση χιλίων ετών από την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού, παρουσία του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β’.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Αρχιεπισκοπος Κρητης Ειρηναιος μιλα στην “Π”: “Η θεση του Αρχιεπισκοπου εχει μονο μια εννοια: Αυτη της προσφορας στον ανθρωπο”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); “Είτε με τιμήσουν είτε όχι δεν έχει κανένα νόημα για εμένα. Είναι περιττοί οι εορτασμοί. Η θέση του Αρχιεπισκόπου έχει … [...]