ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εκλογή Έλληνα Επισκόπου στην Ουκρανία!

Του Αιμίλιου Πολυγένη

“Επιφανής” κληρικός και δεινός Ιεροκήρυκας μεγάλης Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετοιμάζεται προς Αρχιερωσύνη από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, η εκλογή του Έλληνα Αρχιμανδρίτη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαϊου.
H Romfea.gr για ευνόητους λόγους, δεν δημοσιεύει το όνομα του εν λόγω κληρικού, ο οποίος φαίνεται να παίξει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Φαναρίου και Κιέβου.
Στην εις Επίσκοπον χειροτονία του, που θα λάβει χώρα μάλλον το Σάββατο 25 Μαϊου θα συμμετέχουν υψηλές Πατριαρχικές παρουσίες.
Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, έχει στην ατζέντα του την ισχυροποίηση των δεσμών με την Κωνσταντινούπολη, ενώ έχει θέσει στο τραπέζι να εκλεγούν και άλλοι Έλληνες Επίσκοποι.
Μια τέτοια επιλογή σε πρώτη φάση θα δημιουργήσει περαιτέρω προστριβές με το Πατριαρχείο της Μόσχας, η και κάποιες εσωτερικές αντιδράσεις στην Ουκρανία.
Ίσως όμως θα παίξει καταλυτικό ρόλο τόσο στην ενδυνάμωση των σχέσεων με όλα τα Ελληνόφωνα Πατριαρχεία και Εκκλησίες, αλλά θα προσδώσει επίσης έναν οικουμενικό χαρακτήρα στη νεοσυσταθείσα Εκκλησία της Ουκρανίας.
Τέλος, αυτό φαίνεται ότι θα ενισχύσει το προφίλ της, για λύση του ουκρανικού προβλήματος και της αποδοχής από τις Σλαβόφωνες Εκκλησίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προϋποθέσεις για την επιτυχία του γάμου

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις που η πείρα της Εκκλησίας και των αγίων θεωρεί απαραίτητες για την επιτυχία του χριστιανικού γάμου και την … [...]

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο)

12. Παντελώς αδύνατο γιατί ήταν πρόβλημα γενετικής Λευκωσία «Παντρεύτηκα το 1981 και μετά παρέλευση τεσσάρων χρόνων διεπίστωσα ότι ήταν δύσκολο να γίνει τεκνοποίηση. … [...]