Αποκλειστικό: Η Αεροφλότ «πρόδωσε» τους εορτασμούς

Αποκλειστικό: Μια ατυχία που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε διπλωματικό επεισόδιο έγινε το ξημέρωμα της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου, της ημέρας δηλαδή, που επρόκειτο να ξεκινήσουν οι εορτασμοί για τα δέκα χρόνια ενθρόνισης του Ρώσου Πατριάρχη. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, η πτήση SU2113 των Ρωσικών Αερογραμμών που θα μετέφερε και μέρος των καλεσμένων από την Ελλάδα για τις τελετές στο Κρεμλίνο δεν πέταξε ποτέ.
Η πτήση θα έφευγε στις 00:20 το πρωί της Πέμπτης 31/02/2019 για να φτάσει στη Μόσχα το πρωί στις 5.00.
Όμως μια σοβαρή μηχανική βλάβη καθήλωσε το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με αποτέλεσμα να μην υπάρξει τρόπος να ταξιδέψει ούτε η αποστολή για τη Μόσχα.
Το δυστύχημα όμως ήταν ότι με την πτήση αυτή θα ταξίδευε και ο μεταφραστής που θα μετέφραζε απευθείας τον Ρώσο Πατριάρχη στις επίσημες τελετές στα Ελληνικά, που έτυχε να ήταν στην Ελλάδα, γεγονός που αναστάτωσε τους διοργανωτές και βεβαίως την ομάδα που ήταν υπεύθυνη για τις τελετές, αλλά και το Πατριαρχείο.
Ο μεταφραστής δεν κατάφερε να βρει άλλη πτήση αφού όλες φτάνουν το απόγευμα στη Μόσχα, κι ως εκ τούτου θα έφτανε μετά το τέλος των τελετών.
Η ιδιαιτερότητα των μεταφραστών που αποδίδουν τις μεταφράσεις είναι όπως καταλαβαίνετε, κατανοητή διότι τα κείμενα και οι αποδόσεις από άλλους μεταφραστές που δεν είναι ειδικοί, μπορεί να δημιουργήσουν διπλωματικό επεισόδιο.
Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λέοντος του Πάπα Ρώμης. O Άγιος Λέων υπήρξε από τούς μεγαλύτερους υπερασπιστές και προμάχους της ορθόδοξης … [...]

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]