Αποτομή της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στην Ι.Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ενδόξου, Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου του Προδρόμου. 
Το απόγευμα της Τρίτης 28 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, εις το Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Νικομηδινού.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά, η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίων και πλαισίωναν Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.
Καθ΄ όλη την διάρκεια της πανηγύρεως τέθηκε προς προσκύνηση και πνευματική ευλογία των παρισταμένων πιστών απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου το οποίο και φυλάσσεται εις τον Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.
Τόσο στον Εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην μορφή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι αποτελεί ένα ξεχωριστό πρόσωπο που σφραγίζει την Εκκλησία με το Μαρτύριο και την Ομολογία της Πίστεως του καθώς επίσης και με την διαφύλαξη του Νόμου του Θεού, τον οποίο και υπεράσπισε στα μάτια των αδιάφορων ανθρώπων καλώντας τους πάντες σε Μετάνοια.
Η Αγία μας Εκκλησία συνεχίζει αυτό το Κήρυγμα του Προδρόμου ακόμα και σήμερα, τους καρπούς του οποίου μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος, μέσα από την αληθινή Μετάνοια και μέσα από την ζωή των Αγίων, που αποτελούν και ένα πνευματικό καθρέφτισμα του καθενός.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]