Αποφάσεις 1ης Συνεδρίας Δ.Ι.Σ μηνός Οκτωβρίου

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Οκτώβριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 162ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Ακολούθως ενημερώθηκε περί της επίσημης επίσκεψης του Μακαριωτάτου Ετεροδόξου-Συροϊακωβίτου Πατριάρχου Αντιοχείας στην Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου.
Επίσης ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος περί του Ζ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821 με θέμα: «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως», το οποίο θα διοργανωθεί από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου ε.έ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Κατόπιν ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Λειτουργικής Αναγεννήσεως για τα Πορίσματα και τις Προτάσεις του ΙΖ’ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, με κεντρικό θέμα: «Οι Ιερές Ακολουθίες στην περίοδο της “Παρακλητικής”, του “Τριωδίου” και του “Πεντηκοσταρίου”», το οποίο διοργανώθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2018.
Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε το αίτημα του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας περί της διοργανώσεως του Ζ’ Διεθνούς Συνεδρίου Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης, το οποίο θα διοργανωθεί από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου ε.έ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με γενικό θέμα «Θεωρία και Πράξη της Ψαλτικής Τέχνης: Μορφολογία – Αισθητική».
Τέλος, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κάποιο λάθος πρέπει να έγινε…

Ο προσκυνητής της Ιεράς Μονής μας [Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου], Ίκαρος Πετρίδης, περιγράφει σε επιστολή του, με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2006, –στήν οποία επισυνάπτει και την … [...]

Γιατί ζούμε;

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου στην πρώτη φετινή σύναξη των νέων στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. Σε αυτή του την … [...]

Η τραγουδίστρια της νίκης

– Σήμερα, παιδιά, καθώς πλησιάζει και η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου θα μιλήσουμε για τη Σοφία Βέμπο, την «τραγουδίστρια της νίκης, δήλωσε η δασκάλα της μουσικής καθώς … [...]